Eenvoudigere provisioning, automatisch antwoord en keuze van beltoonapparaat.

De provisioning van de Windows Softphone is nóg eenvoudiger gemaakt met de mogelijkheid voor gebruikers om direct vanuit de softphone zelf te provisionen. Download de nieuwste versie uit de Microsoft Store, voer uw bestaande inloggegevens in en log in! De softphone is nu geconfigureerd met uw extensie.

U herinnert zich wellicht de Jabra-integratie vanaf Beta 6, die alle Jabra-headsets ondersteunt. We zijn verheugd te kunnen melden dat deze integratie een succes is geweest en we hebben positieve feedback ontvangen van onze gebruikers.

Deze Windows Softphone Release Candidate is compatibel met zowel V18 als V20, maar voor SSO is V20 RC3.

Vereenvoudigde Provisioning

Eenvoudig provisionen

De provisioning van de Softphone wordt nu rechtstreeks vanuit de Softphone gedaan, in tegenstelling tot eerdere versies waar de Web Client nodig was. Het enige wat u hoeft te doen is de nieuwste Softphone downloaden uit de Microsoft Store en uw inloggegevens (extensie/e-mail en wachtwoord) invoeren.

U kunt ook inloggen met uw Google- of Microsoft 365-account. Zorg ervoor dat dit hetzelfde account is dat u gebruikt voor uw 3CX Web Client. Hiervoor moet u 3CX V20 RC3 gebruiken.

Let op: Als 2FA is ingeschakeld voor uw extensie, wordt u gevraagd om uw beveiligings-PIN in te voeren.

Lees meer over hoe u uw 3CX Softphone configureert en over alle functies in de Gebruikershandleiding.

Keuze van Beltoonapparaat

Beltoonapparaat selecteren

Deze update brengt de Ringer-optie terug. Hierdoor kunnen gebruikers de “Ringer” van de “Speaker” scheiden.

Dit is vooral handig voor callcenters; gebruikers kunnen de beltoon laten klinken op een specifiek apparaat. Bij het beantwoorden zal de audio van het gesprek overschakelen naar een ander apparaat naar keuze, zoals gespecificeerd in de dropdown van “Speaker”.

De Ringer-optie kan worden in- of uitgeschakeld vanuit uw avatar.

Extra Opties in Instellingen

Extra functies

Gebruikers zullen twee nieuwe functies ontdekken in de ‘Instellingen’:

  • Vervang +: Dit vervangt automatisch het + symbool in telefoonnummers door een gespecificeerd landnummer van maximaal 4 cijfers.
  • Automatisch antwoord: Inkomende gesprekken worden automatisch geaccepteerd na een aantal ringen, wat handmatig opnemen overbodig maakt.

Probeer RC1 Nu

De nieuwste Windows Softphone is beschikbaar voor test uit de Microsoft Store.

Ga naar het Windows Softphone Forum voor uw feedback of vragen.