Het probleem bij Update 8 waarbij de Public IP-interface als standaard interface is geselecteerd tijdens de installatie, is opgelost. Er is een hotfix uitgerold. Tijdens het onderzoek was Update 8 tijdelijk gepauzeerd.

Het is belangrijk om te weten dat de volgende installaties niet waren getroffen:

  • 3CX Hosted – PRO /ENT
  • 3CX FREE & 3CX SMB – Small Business
  • 3CX Self Hosted / On Premise: waarbij de local interface tijdens de installatie was geselecteerd als de standaard netwerkinterface.

Hoe weet ik of ik getroffen ben?

Screenshot van Debian Machine

Bent u een gebruiker van U8, doe dan het volgende:

Log in op uw Debian machine en voer ifconfig uit zoals in het voorbeeld hierboven. U ziet de public interface eth0 en 2 lokale interfaces. Tijdens de installatie is de publieke interface geselecteerd.

Als uw installatie vergelijkbaar is met de bovenstaande, dan is het waarschijnlijk dat uw systeem tegen het onderstaande probleem aanloopt. Lees verder voor meer details.

Probleem met Toestel reprovisioning / provisioning link

Als u het systeem update en de toestellen als lokaal op het systeem instelt met behulp van IP-interface-adressen in plaats van de FQDN-interface, dan zullen de toestellen nog steeds werken. Als u echter na de systeemupdate wijzigingen hebt aangebracht aan de extensie van de gebruiker, dan is de provisioning url gewijzigd naar alleen de FQDN-interface. Dit betekent dat de toestellen niet meer communiceren met de PBX.

Provisionen van Lokale Toestellen

Provisionen van lokale toestellen in deze installatiemodus werd ook na de update beïnvloed. Ter verduidelijking: als u een toestel als lokaal had ingesteld – met uw FQDN als interface – werd de provisioning link in Extensie settings >> Phone provisioning gegenereerd met het publieke IP http://PUBLICIP en niet met de FQDN van het systeem.

Na de hotfix zal de provisioning link correct worden gegenereerd met behulp van de FQDN. Deze kan dan worden gebruikt om lokale toestellen te provisionen.

Samengevat: als dit probleem zich bij u voordoet, kunt u updaten naar de Hotfix waarna u de correcte FQDN-koppeling van het tabblad provisioning kunt gebruiken om uw toestellen te provisionen.

Als u na de systeem update wijzigingen hebt aangebracht aan gebruikers extensies en uw toestellen niet meer communiceren met de centrale, raden we je het volgende aan

Updaten naar U8 – een Hotfix

Huidige gebruikers van V18 Update 8 met Build 912 die moeten updaten naar de U8 A Hotfix doen het volgende:

  • Login en selecteer update U8 A Hotfix – Build 917”
  • Log opnieuw in na de update
  • Zoek de getroffen gebruiker extensie
  • Ga naar het Toestel provisioning tab om de extensie aan te passen
  • Selecteer van de Interface dropdown een interface dat uw toestel kan gebruiken om de PBX te benaderen
  • Reset het toestel naar fabrieksinstellingen en provision het opnieuw

Bekijk het complete changelog hier.

Richtlijnen & aanbevelingen

Houd er rekening mee dat we tijdens het onderzoeken van klant instellingen ook een aantal problemen hebben gevonden. We geven hier onze best practice-richtlijnen en aanbevelingen om u te helpen verdere problemen te voorkomen:

  • On-premise installaties zonder Firewall wordt afgeraden. Het is belangrijk om hier op te letten aangezien we richting Split DNS gaan in de nabije toekomst.
  • Sommige gebruikers hebben geprobeerd om hun installaties te configureren als Split DNS, maar hebben niet alle bijbehorende netwerkvereisten. Zoals gezegd zal Split DNS binnenkort een vereiste zijn. Om goed te functioneren moet het correct worden gedaan. Voor gebruikers die hun systemen gaan updaten hebben we de optie hersteld om alle interfaces te tonen in de dropdown voor het instellen van een toestel. Dit geeft u extra tijd om uw systeem goed te configureren voor Split DNS. Volg deze richtlijnen voor het maken van FQDN met split DNS.
  • Custom Templates and andere modificaties aan Custom Parameters worden niet aanbevolen.
  • Als u te weinig schijfruimte hebt, schakel dan een quotum voor opnames en vmails in. Wij adviseren gebruikers om andere methodes voor archiveren van backups en opnames te gebruiken op remote locaties.
  • Machines zouden moeten voldoen aan de hardware en vereisten.
  • We hebben meerdere toestellen gezien die op deze manier zijn geprovisioned. Voor communicatie met het 3CX systeem MOET u SBC of router toestellen gebruiken. in v20 zal provisionen via STUN verdwijnen.

Doe Mee Aan U8 Webinars

Onze gratis 3CX webinars die voor morgen waren gepland zijn uitgesteld. Nieuwe data volgen snel.

Blijf op de hoogte

Discussieer verder in het Forum. Volg ons op Twitter en LinkedIn voor blog updates.