3CX v16 reloaded: Alfa 2 beschikbaar

Dacht u dat we klaar waren met updates voor 3CX v16? Niet dus! De gloednieuwe v16 Alfa 2 bevat nog meer functies en upgrades voor iedereen. Namens het hele team van 3CX wensen we u fijne feestdagen en veel plezier met de nieuwe 3CX v16 Alfa 2! Lees verder en blijf ons volgen!

Webclient… Reloaded

3CX BLF-sleutels in de webclientEindelijk! Nu kunt u uw eigen BLF’s configureren via de instellingen van de webclient, zonder tussenkomst van een beheerder. Dankzij deze veelgevraagde functie kunt u uw BLF’s naar eigen wens beheren en opnieuw positioneren. U hoeft alleen maar uw deskphone opnieuw op te starten om de nieuwe BLF-instellingen te provisioneren.

De vernieuwde webclient van v16 heeft ook nieuw, eenduidig switchboard waarmee u Alle oproepen en Oproepen in de wachtrij kunt beheren en bewaken en dat verder is voorzien van onder andere:

  • Sneltoetsen voor de beheerder om wachtrijmedewerkers in en uit te loggen.
  • Statusinfo van wachtrijmedewerkers en individuele statistieken per wachtrij.
  • Analytische info en statistieken voor alle oproepen en wachtrijen.

Uitgebreide integratie

We wisten dat we iets moois in handen hadden met de gesprekslogs, waarmee nieuwe bellers kunnen worden opgeslagen zodat u ze later kunt bewerken in uw CRM. Omdat we bij 3CX graag voortbouwen op een handige nieuwe functie, hebben we deze functionaliteit uitgebreid naar alle door 3CX v16 ondersteunde CRM’s. U hoeft niet meer verschillende tabbladen en apps te openen om een nieuwe contactpersoon in uw CRM op te slaan. 3CX doet het voor u!

3CX Instance Manager – Beheer meerdere 3CX-installaties

De gloednieuwe 3CX Instance Manager

In 3CX v16 introduceren we de nieuwe, optionele Instance Manager waarmee 3CX en erkende resellers 3CX-installaties op Linux-hosts veilig kunnen bewaken en beheren. Met behulp van onze interne controlemiddelen kunnen beheerde systemen actief worden bewaakt, op resourcegebruik worden gecontroleerd, worden bijgewerkt en proactief worden gerepareerd in het geval van veelvoorkomende problemen. Het gebruik van de Instance Manager vereist geen netwerk- of firewallconfiguratie en kan leiden tot een verbeterde betrouwbaarheid van het 3CX-systeem. We hebben uw privacy hoog in het vaandel staan en u behoudt dan ook de volledige controle over wat via deze service inzichtelijk is en beheerd wordt.

Deze functie is volledig optioneel en kan worden ingeschakeld naar goeddunken van de beheerder van uw telefooncentrale.

Daarnaast zijn we overgestapt van de verouderde Microsoft Bing-spraakservices naar de Google Speech API, waardoor de voicemailtranscriptie betrouwbaarder is geworden. Volg de stappen in onze Handleiding voor 3CX-voicemailtranscriptie om 3CX v16 de eerste minuut van de opgenomen voicemail te laten transcriberen en per e-mail te laten versturen.

Geavanceerde updates

3CX V16 heeft ingebouwde ondersteuning voor HTTPS/2 in de nginx-webserver

De nieuwe 3CX v16 Alfa 2 bevat een belangrijke performance- en beveiligingsupdate met ingebouwde ondersteuning voor HTTPS/2 in de nginx-webserver, waarbij de compatibiliteit met oudere clients en apparaten behouden blijft. Voor techneuten en professionals: dit betekent een enorme snelheids- en performanceverbetering, voor een ongekende 3CX-ervaring!

Daarnaast is de functie voor het importeren van extensies uitgebreid naar DID’s die al zijn gecreëerd in SIP-trunks. Dit vereenvoudigt de installatie van uw telefooncentrale; u kunt extensies importeren en reeds toegewezen DID’s toewijzen via CSV.

En vergeet de nieuwe updates voor 3CX v16 niet, zoals de audio-opdrachtensets, waarmee u coole nieuwe IVR-functies kunt inschakelen. Ga naar “Instellingen” > “Systeemopdrachten” > “Updates”, selecteer de gebruikte opdracht en voer een update uit.

Bekende problemen & vereisten

  • Preview voor afbeeldingen in chats wordt nog niet ondersteund op Linux-installaites.
  • Voor de overstap van Microsoft Bing naar Google Speech voor voicemailtranscriptie moet u een nieuwe Google Speech API-sleutel genereren die de vorige API-sleutel vervangt.
  • BLF’s in de webclient worden niet juist weergegeven in Firefox door recente browserupdates; dit probleem wordt verholpen in aankomende bètareleases.
  • De logboeken van de wachtrijbeheerder roteren niet; dit probleem wordt verholpen in aankomende bètareleases.
  • De Instance Manager is niet beschikbaar als failover is geconfigureerd of de hostingmodus is ingeschakeld.

Hoe bemachtigt u de alfa 2?

U kunt de alfa 2 hieronder downloaden voor  Windows of Linux. Of test de alfa 2 via PBX Express, waarbij we een gloednieuwe PBX voor u configureren die u naar hartenlust kunt testen!

Downloadkoppelingen:

Opmerking: 3CX v16 Alfa 1 kan via “Updates” in de beheerconsole worden bijgewerkt naar Alfa 2.

Bekijk het wijzigingsoverzicht voor deze versie en geef ons uw feedback via het communityforum.

Belangrijk: De alfaversie mag alleen worden geïnstalleerd voor evaluatiedoeleinden, dus niet op productieve systemen; upgraden of herstellen via back-up in bèta- of releaseversies is niet mogelijk. Deze versie valt niet onder een ondersteuningsovereenkomst.

By |December 19th, 2018|0 Comments

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express