Beta nu beschikbaar met BLF en TAPI ondersteuning.

Als u de ontwikkelingen rondom V20 hebt gevolgd, weet u dat we hebben gewerkt aan een nieuwe native 3CX Windows softphone. De nieuwe softphone lijkt qua functionaliteit op de iOS- en Android-apps en werkt samen met de webclient. Deze biedt BLF (Busy Lamp Field) en TAPI-ondersteuning voor optimale efficiëntie.

Daar bovenop biedt deze softphone een aantal voordelen:

  • een degelijke antwoorddialoog in plaats van een oproepmelding;
  • audiobediening is niet afhankelijk van browser;
  • een veiligere implementatie via de Windows Store;
  • beter beheer door uw softphone te updaten los van de build van 3CX.

BLF (Busy Lamp Field) ondersteuning

Nieuwe 3CX Windows Softphone - BLF (Busy Lamp Field) ondersteuning

Met BLF kunt u direct de realtime status van uw collega’s zien. Gebruikers kunnen specifieke statusberichten instellen voor hun extensies zoals beschikbaar, in gesprek, afwezig of bezet. Dit is om onderbrekingen te verminderen en de workflow te optimaliseren.

Als BLF al wordt gebruikt in de webclient, wordt het automatisch ingeschakeld in de Windows softphone-app. Zo niet, volg dan deze eenvoudige stappen om het in te stellen:

  • Log in op uw Web Client
  • Tik op de 3 horizontale stippen in de navigatiebalk
  • Klik op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘BLF’
  • Stel uw eigen BLF-typen in: Lijn, BLF, Snelkiezen, aangepast snelkiezen, gedeeld parkeren, status wijzigen voor aanwezigheid en in-/uitloggen van de wachtrij.

TAPI Ondersteuning

Tapi Ondersteuning

De 3CX Softphone bevat nu ook TAPI-ondersteuning, waardoor integratie met Datev en anderen mogelijk is om te verbinden met 3CX. Dit stelt gebruikers in staat om telefoongesprekken vanuit verschillende applicaties te starten en te accepteren, evenals oproepgegevens op te nemen en op te slaan.

Om de plug-in te installeren, moet u deze downloaden en te installeren. Installatie- en configuratieinstructies zijn hier te vinden.

Andere functies / fixes

We hebben ook de voicemail en opnames verfijnd, samen met enkele verbeteringen aan de afhandeling van gespreksnotificaties, contactresolutie voor inkomende en uitgaande oproepen, en enkele UI-specifieke verbeteringen aan contactlijsten en -kaarten.

Probeer het vandaag nog

Download de softphone-app uit de Microsoft Store en ga naar het Forum om ons te laten weten wat u ervan vindt.

Bezoek de gebruikershandleiding voor meer informatie over het installeren en provisionen van de nieuwe 3CX Windows softphone app.