Het was een drukke zomer bij 3CX, we zijn druk bezig geweest met onze nieuwe V20. Het is een grote release met heel wat veranderingen. We hebben een preview gemaakt om jullie de nieuwe interface en de veranderingen te laten zien. We zijn nog niet in de alpha- of beta fase, maar dat duurt niet lang meer. Hier zijn de hoogtepunten:

Nieuw: Admin Console

Nieuwe Admin Console

Versie 20 heeft een nieuwe beheerconsole, genaamd ‘Admin Console’. Deze is nu onderdeel van de 3CX-client. Gebruikers kunnen direct omschakelen naar de Admin Console vanuit de 3CX-client zonder een aparte login of URL. We hebben de configuratie sterk vereenvoudigd.

De management console gaat verdwijnen, en daarmee ook twee beheerdersrollen: root admin en hosting admin. Voordat u overstapt naar V20 dient u een van deze gebruikers aan te wijzen als Systeemeigenaar. Hier ziet u hoe dat werkt.

Nieuw: Departments

Een belangrijk kenmerk van V20 is de introductie van “Afdelingen”. Afdelingen zijn vergelijkbaar met Active Directory Organization Units (OU’s). Afdelingen kunnen zo worden geconfigureerd dat ze hebben, hun eigen:

  • Kantooruren
  • Vakantiedagen
  • Tijdzones
  • Taal
  • Binnenkort: Telefoonboek, CRM-configuratie & Zwarte lijst
  • Beheerders, managers en eigenaren

Nieuw: Beveiligingsrollen

Afdelingen vormen de basis voor het vernieuwde beveiligingssysteem. Door afdelingen en rollen te gebruiken, kunnen beheerders “permissies” beter definiëren. Zo kunt u bijvoorbeeld een “Sales” afdeling instellen met een eigen beheerder die verantwoordelijk is voor gebruikersbeheer en IVR’s. Bovendien kan elke systeemextensie of trunk worden opgenomen als lid van een groep, met trunks die standaard systeembreed zijn.

Beveiligingsrollen worden toegewezen op basis van de groepen waartoe een gebruiker behoort. Dus als een gebruiker deel uitmaakt van de standaardgroep die alle gebruikers omvat, en deze worden aangesteld als groepsbeheerder, dan krijgt deze de autoriteit om alle gebruikers te beheren.

Nieuw: Makkelijk te onthouden URL

Met de client en management console nu samengevoegd tot één site, kunnen we één makkelijk te onthouden FQDN hebben voor gebruikers en beheerders. De webclient-slug is niet langer nodig, bijvoorbeeld:

  • Vóór V20: https://company.3cx.nl/webclient/
  • V20: https://company.3cx.nl/

Met de nieuwe makkelijk te onthouden FQDN, en de mogelijkheid voor gebruikers om hun eigen wachtwoord in te stellen of SSO te gebruiken, is men minder afhankelijk van de welkomst-e-mail. Beheerders hoeven deze niet langer regelmatig opnieuw te sturen.

Nieuw: Windows Softphone via de Microsoft Store

Vanaf vandaag is onze nieuwe native Windows Softphone beschikbaar. Deze zal vergelijkbaar werken en eruitzien als de iOS of Android app en is ontworpen om samen te werken met onze PWA webclient-app. Er is nog geen integratie van bluetooth headsets beschikbaar, maar die komt er voor Jabra en Yealink.

Veilige Implementatie via de Microsoft Store

De app zal via de Windows Store worden geïmplementeerd: elke native Windows-app wordt op veiligheid gecontroleerd door Microsoft waardoor we de situatie die we eerder dit jaar hebben meegemaakt, kunnen voorkomen. Het betekent ook dat we de softphone apart kunnen bijwerken voor beter beheer.

Nieuw: SIP Server

V20 heeft een gloednieuwe SIP-server met veel nieuwe functies:

  • Wachtrij Strategieën kunnen nu drukke agenten targeten
  • Snellere call pickup en call barge-in
  • Transfer terug bij bezet
  • Belgroepen kunnen een extern nummer bevatten
  • Verbeterde Makecall-service die oproepen activeert op uw app of bureautelefoon:
    • Oproepen hebben de juiste beller-ID
    • Oproeptonen worden ondersteund
    • Werkt met elk apparaat
    • Verschijnt correct in de rapporten
    • Ondersteunt DECT-telefoons
  • Wachtrijen & IVR hebben nu een eenvoudige configuratie van wat te doen wanneer het kantoor open is, pauze heeft, gesloten is of op vakantie is

We hebben ook de beveiliging, prestaties en testability verbeterd om sneller te kunnen ontwikkelen en voor grotere installaties.

Rapportages

Met de nieuwe call manager konden we de gesprekslogs vereenvoudigen en nauwkeuriger maken. Zodra we Versie 20 uitbrengen, kunnen we onze aandacht richten op het creëren van meer rapporten en visuele rapporten. We weten dat rapporten aandacht nodig hebben. Dit zal een van de eerste dingen zijn die we doen na Update 1.

Nieuw: Debian 12

Debian 12 biedt de nieuwste versies van postgres, nginx en beveiligingspatches die de installatie toekomstbestendig maken.

Wat zit er niet in deze preview

Sommige functies zijn nog niet klaar voor de preview. Een aantal komt in de definitieve release zitten en sommige pas in update 1:

  • Bewerken en Toevoegen van CFD’s (Bestaande zullen werken)
  • Teams Direct Routing Integratie
  • Bridges
  • Hot Desking
  • Andere functies kunnen later worden toegevoegd, het is nog niet compleet

Hoe krijgt u de v20 Preview

  1. Ga naar https://www.3cx.nl/install/ (als een portaalaccount? Dan kunt u ook daar starten).
  2. Selecteer self-hosted en volg de stappen
  3. Selecteer Linux – V20 Preview om de ISO-downloadlink te krijgen
  4. Download nu het configuratiebestand of kopieer de link naar het configuratiebestand (stap 3)
  5. Start de ISO op en selecteer command line of web
  6. Kopieer het bestand of plak de link naar het configuratiebestand
  7. Log in op het systeem

Installatie Windows Softphone

Installatie Windows softphone

  1. Log in op de V20 Web Client en ga naar “Apps > Windows App”
  2. Klik op de Windows App. Dit is de directe Windows Store-link: https://apps.microsoft.com/store/detail/3cx/9NW77489NGJ0
  3. De download van de Microsoft Store start. Laat het installeren, klik nog niet op openen
  4. Ga terug naar de V20 Web Client/apps en tik op de Provision-knop in de Windows App-tegel
  5. De app wordt gestart met je extensie automatisch geconfigureerd
  6. Windows Defender zal je vragen om 3CX toegang te verlenen

Installatie Windows softphone

Feedback en Opmerkingen

We verwelkomen feedback van partners en klanten in de betreffende fora. Silver plus en premier (64SC) en meer klantenBronze Partners of On Premise.