Verbeterde SIP-trunkopties verhogen het aantal ondersteunde VoIP-providers.

DECT-telefoons en ondersteuning van VoIP-providers zijn dé kernwoorden voor Update 7. In dit artikel bespreken we de grootste mijlpalen van Update 7, vertellen we u natuurlijk hoe u deze update kunt bemachtigen en leggen we u uit hoe u zich kunt aanmelden voor onze interactieve U7-webinars. Lees dus snel verder en deel uw gedachten ook met de community.

Nieuwe DECT-configuratie: nu nog eenvoudiger

U kunt DECT-telefoons eenvoudig configureren op het tabblad Gebruikers.
Kort gezegd hebben we configuratie en ondersteuning van DECT-telefoons vereenvoudigd. Dit betekent dat u eenvoudig een basisstation kunt configureren en vervolgens handsets kunt toewijzen aan gebruikers via het tabblad Gebruikers. In de cloud moet u dit doen achter een SBC-routertelefoon. We hebben een uitgebreide lijst met end-to-end ondersteunde toestellen, inclusief de nieuwe Snom M400 DECT, met handleidingen voor elk toestel:

Use case DECT-telefoons

DECT-telefoons bieden tal van voordelen voor bedrijven.

DECT-telefoons! Mobiele telefoons die geen mobiele telefoons zijn, hebben tal van voordelen voor bedrijven. In een restaurant bijvoorbeeld, bieden DECT-telefoons uitstekende spraakkwaliteit voor medewerkers. Omdat DECT-telefoons werken op een andere frequentie dan wifi, hebben ze geen last van interferentie. Bovendien kunnen medewerkers zo met elkaar communiceren over grote afstanden. In een kleine omgeving met een beperkt aantal medewerkers, hebt u voldoende aan één basisstations en een paar betaalbare handsets. Naarmate uw bedrijf en personeelsbestand groeit, kunt u opschalen en meerdere handsets tegelijkertijd gebruiken in combinatie met meerdere basisstation.

DECT-telefoons ondervinden vrijwel geen slijtage en gaan enorm lang mee. Mocht een DECT-telefoon toch kapot gaan, dan gaan er geen gegevens verloren en kunt u het toestel eenvoudig en goedkoop vervangen. Ze zijn energiezuinig en omdat interne gesprekken gratis zijn, is de communicatie vrijwel kosteloos. Vanuit zakelijk oogpunt zult u blij zijn dat uw medewerkers niet steeds worden gestoord door nieuwe meldingen!

De zakelijke voordelen van DECT-telefoons op een rijtje

  • DECT is betrouwbaarder dan wifi voor spraak
  • Geen persoonlijke telefoons nodig
  • Goedkoop, duurzaam en eenvoudig te vervangen
  • Lange accuduur
  • Op te schalen op basis van uw behoeften

Uitgebreide ondersteuning van VoIP-providers

We hebben het aantal VoIP-providers dat u kunt configureren via onze nieuwe webbeheerconsole flink uitgebreid: Daarmee vergroten we het aantal SIP-trunks dat u kunt gebruiken in combinatie met alle 3CX-edities, met name Hosted en StartUP.

  • U kunt een optionele driewegsverificatie-ID configureren voor de providers die deze optie ondersteunen
  • Eenvoudig providers met TLS ondersteunen; 3CX voert het certificaatbeheer automatisch uit
  • U kunt generieke providers op basis van IP en op basis van registratie configureren
  • De generieke sms-/mms-API waarmee derden sms op 3CX kunnen ontwikkelen en ondersteunen is vernieuwd

We bieden vanaf nu ondersteuning voor veel meer providers. Tot de bekendste behoren:

In het hele traject van Update 7 – Alfa, Bèta, Release 1 en 2 – hebben we voortdurend nieuwe providers toegevoegd. Daar blijven we mee doorgaan. In de komende maanden breiden we de lijst nog verder uit.

Verbeterde configuratie en ondersteuning van IP-telefoons

Snom-telefoons met SBC-ondersteuning. Weer een fabrikant integreert de 3CX SBC op hun telefoons en de nieuwe D862 en D865 kunnen nu fungeren als routertelefoons.

Massaprovisionering van telefoons. Gebruikersnaam en pincode zijn niet meer vereist. U hoeft alleen maar het MAC-adres van de telefoon in te voeren in de Webbeheerconsole en de telefoon vervolgens binnen 14 dagen te koppelen om deze automatisch en veilig te provisioneren.

Handmatige configuratie van IP-telefoons. Oudere telefoons die handmatige configuratie vereisen, kunt u eenvoudig toevoegen via de interface. Zo kunt u authenticatie-ID, wachtwoord en 3CX PBX FQDN/IP of SBC-router-IP via de webinterface van de telefoon configureren. Enkele populaire telefoons:

Hoe bemachtigt u Update 7?

Gebruikers kunnen de update als volgt bemachtigen:

NFR’s, proefversies en commerciële instances die draaien op 3CX Hosted worden bijgewerkt.

Bekijk het volledige wijzigingsoverzicht hier.

Neem deel aan onze U7-webinars

Registreer u voor de gratis 3CX-webinars die we begin april in alle regio’s organiseren om alle functies en verbeteringen van U7 te ontdekken. Mis het niet, er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Laat ons weten wat u denkt

Uitgebreid getest! We weten dat u ons product graag gebruikt. Uw mening is belangrijk voor ons. Het forum is de ideale plaats om te vertellen wat u denkt. We zijn benieuwd naar uw feedback!