Nieuwe, gestroomlijnde manier om 3CX te implementeren

In Update 7 hebben we onze implementatiemethode verbeterd en vereenvoudigd. Vanaf deze update moet elke instance van 3CX worden geïmplementeerd via www.3cx.nl/install/.

Update 7 Bèta is vanaf nu de standaard implementatieservice van 3cx.nl. Wilt u de oude methode van Update 6 gebruiken, implementeer uw instance dan rechtstreeks van het klantenportaal. U kunt ook de Update 6 ISO of het Update 6 Windows-installatieprogramma downloaden.

Drie opties voor implementatie

U krijgt drie opties voor implementatie:

  1. StartUP
  2. Dedicated hosted
  3. Zelf gehost of lokaal geïnstalleerd

In het geval van StartUP en Dedicated hosted wordt de instance rechtstreeks van 3cx.nl geïmplementeerd en hoeft u niet naar het klantenportaal te gaan (u hebt alleen een 3cx.nl-account nodig).

In het geval van Zelf gehost of lokaal geïnstalleerd downloadt u een implementatiebestand dat u na installatie moet toepassen op de instance. 3CX wordt vervolgens geconfigureerd.

Lokaal geïnstalleerd

De nieuwe procedure is vergelijkbaar met de oude, maar in plaats van de configuratiewizard uit te voeren nadat u de instance hebt geïnstalleerd op Windows of Linux, geeft u in het installatieprogramma nu het configuratiebestand op van www.3cx.nl/install/.

De configuratiewizard blijft beschikbaar tot alle opties online staan. Er wordt een optie voor eigen certificaten beschikbaar gesteld.

Zelf gehost – implementatie via marketplaces

Vóór Update 7 kon u 3CX rechtstreeks van de 3CX-site bij de verschillende hostingbedrijven implementeren. Dit vereiste echter veel werk met betrekking tot het bijwerken van de API’s en het bijhouden van de verschillende implementatie-opties. Tegenwoordig hebben alle grote hosters met wie we samenwerken, een marketplace met images die gereed zijn voor implementatie. Er waren al 3CX-images beschikbaar voor Google, Amazon, Azure en DigitalOcean. Het was dan ook logisch ons op deze hosters te richten.

Lanceer de image van de marketplace en pas daarna het configuratiebestand van www.3cx.nl/install/ toe wanneer u daarom wordt gevraagd.

Bekijk onze gidsen voor Google Cloud, Amazon Cloud, Azure en DigitalOcean.

Helaas biedt Amazon Lightsail geen ondersteuning voor marketplace-images en kunt u ook geen ISO-images uploaden naar Amazon Lightsail. DigitalOcean is echter een betere oplossing voor dezelfde prijs en hier kunt u beginnen met een tegoed van $ 250.

We plaatsen onze image ook in de marketplaces van Vultr en OVH.

Andere verbeteringen in Update 7 Bèta

  • We hebben de optie “Receptionisttaken uitvoeren” toegevoegd voor de rollen Systeemeigenaar, Systeembeheerder en Groepseigenaar. Tot deze taken behoren:
    • Status instellen
    • Herinneringen instellen
    • Extensies toewijzen en wissen
  • We hebben diverse sjablonen afgestoft en bijgewerkt, waaronder:
    • Algemene sjabloon
    • Vodafone DE
    • EWE TEL (ondersteund)
    • UC Experts (voorkeursoptie)
  • We hebben de procedure voor het opstarten van services door de Beheerconsole verbeterd om time-outs te voorkomen.

We hebben ook de synchronisatie van chats gecorrigeerd in het geval er 2 telefooncentrales via een bridge gekoppeld zijn.