Update 5 alfa 2 verbetert de performance, stabiliteit en compatibiliteit met het vernieuwde .NET Core 3.1-platform van update 5. Daardoor is de ramp-uptijd van 3CX tijdens het opstarten nog korter en kan de telefooncentrale een grotere belasting van het callcenter verwerken. Deze tweede alfaversie biedt bovendien ondersteuning voor aanvullende regels voor alarmnummers; de beller-ID kan worden overschreven en u kunt noodbeleidsnamen toepassen.

Let op: door de nieuwe Apple Push Notification-service (APNs) is update 5 niet compatibel met Windows-versies ouder dan versie 10 of Server 2016.

Nu nog veelzijdiger

Verbeterde performance tijdens belasting in update 5 alfa 2Onder de motorkap is alfa 2 voorzien van nieuwe technieken om de ramp-uptijd te optimaliseren. De ramp-uptijd is de periode waarin de telefooncentrale te maken krijgt met een groot aantal clients die verbinding willen maken, vaak na een reboot of een netwerkstoring. Alfa 2 heeft daar geen enkele moeite mee, zoals ook blijkt uit de volgende cijfers:

Tijdens een stresstest wist alfa 2 in tien uur meer dan 130.000 gesprekken te verwerken en ruim een half miljoen chatberichten te verzenden via verbindingen met meer dan 2500 SIP-clients (waaronder IP-telefoons, webclients en 3CX-apps). Een indrukwekkende prestatie, zeker omdat alfa 2 daarmee in tien uur deed wat een callcenter gemiddeld per maand krijgt te verwerken.

Opties voor alarmnummers

Nieuwe opties voor alarmnummers in update 5 alfa 2Deze tweede alfaversie voorziet alarmdiensten van alle gegevens die nodig zijn om snel op een noodsituatie te kunnen reageren.

  • Aangepaste beller-ID: nu kunt u een aangepaste beller-ID instellen voor elk van de routes die voor alarmnummers zijn gedefinieerd. Deze ID vormt een Emergency Location Identification Number (ELIN), dat u via het portal van uw VoIP-provider kunt koppelen aan een Emergency Response Location (ERL). Op die manier bevat de aangepaste beller-ID de locatie van de noodsituatie die wordt gemeld door de beller.
  • Noodbeleidsnaam: de parameter “%%EMERGENCYRULENAME%%” kan worden toegevoegd aan de berichtsjabloon om meer informatie te verzenden in het geval van een noodsituatie. U kunt bijvoorbeeld een alarmnummer de naam “112 @ mijn bedrijf – eerste verdieping” geven om ontvangers direct te voorzien van de bedrijfsnaam en locatie. Lees meer in de sectie over alarmnummerbeheer in onze beheerdershandleiding.

We organiseren een webinar waarin u meer leert over deze functionaliteit. U kunt u aanmelden door op de onderstaande koppeling te klikken:

  • 27 februari om 16.00 uur

Overige verbeteringen

  • Windows-app bijgewerkt voor bedieningselementen en API’s van update 5. De nieuwe app vereist v16 update 5 of hoger.
  • Chatperformance van webclient geoptimaliseerd.
  • Diverse optimalisaties en correcties voor wachtrijen op basis van vaardigheden.

Upgrade uitvoeren

Klik op “Updates” in het dashboard van de Beheerconsole, selecteer “v16 Update 5 Alpha 2” en klik op “Selectie downloaden” om deze update te installeren.

U kunt v16 update 5 alfa 2 voor Windows of Linux ook downloaden:

U kunt de nieuwe 3CX-app voor Windows hier downloaden.

Bekijk het wijzigingsoverzicht voor deze versie en geef ons uw feedback via het communityforum.

Belangrijk: De alfaversie mag alleen worden geïnstalleerd voor evaluatiedoeleinden en wordt afgeraden voor productieve systemen. Deze versie valt niet onder een ondersteuningsovereenkomst.