Meer opties voor personalisatie met de nieuwe bèta van de Android-appDe laatste bèta van de Android-app ligt voor u klaar. Nieuw in deze bèta: push per status, GSM-belprioriteit boven SIP-gesprekken en verbeteringen in UI en gebruiksvriendelijkheid. Vergeet niet u aan te melden voor het 3CX-bètaprogramma en uw feedback te geven. Intussen werken wij hard aan een definitieve versie.

Met één druk op de knop

De nieuwe bèta voegt nog meer functionaliteit toe:

  • Push per status instellen: nu kunt u pushmeldingen in- en uitschakelen voor elke status. Tik op uw status om deze te wijzigen en stel de optie “Pushmeldingen accepteren” naar wens in. Voor deze functie hebt u de nieuwe v16 Update 3 Bèta nodig.
  • GSM-belprioriteit: als u tijdens een GSM-gesprek een SIP-oproep ontvangt, wijst de app de SIP-oproep af en worden de doorschakelregels die zijn ingesteld voor uw huidige status toegepast.
  • Verbeteringen in de gebruikersinterface:
    • Intuïtieve accountselectie: in het nieuwe accountsvenster staat de actieve account bovenaan en kunt u eenvoudig een keuze maken in de lijst met inactieve accounts, compleet met avatars. Het nieuwe ontwerp heeft ook een sneloptie “Account toevoegen” als snelkoppeling voor de functie “QR-code scannen”.
    • Status: de functie Status instellen en het dialoogvenster Tijdelijke status instellen hebben een nieuw ontwerp gekregen en passen nu beter bij de nieuwe en verbeterde UI-elementen van de app.
  • Snel dempen: druk tijdens een inkomende oproep op de volumetoetsen om de beltoon te dempen als u niet gestoord wilt worden. En vergeet niet uw status in te stellen…

Vereisten en bekende problemen

  • Vereist v16 update 2 met een geldig SSL-certificaat (niet self-signed).
  • Wordt ondersteund op Android 7 Nougat, Android 8 Oreo en Android 9 Pie.

Laatste versie vereist v16 – Zo bereidt u zich voor

De volgende release van de Android-app is geen bèta, maar een definitieve versie. Als u v15.5 gebruikt en niet van plan bent over te stappen op v16, moet u automatische updates uitschakelen op uw Android-apparaat. Dat doet u als volgt:

  1. Open de Google Play Store op uw apparaat.
  2. Tik op het menu aan de linkerzijde en tik daarna op “Mijn apps en games”.
  3. Tik op het tabblad “Geïnstalleerd” op “3CX”.
  4. Tik rechtsboven op het menu “Meer” en schakel de optie “Automatische updates toestaan” uit.

De oude 3CX-app werkt niet op nieuwere Android-versies. Gebruikers met een actief onderhoudscontract op oudere Android-apparaten en/of op 3CX versie 15.5 kunnen de verouderde 3CX-app downloaden van de Google Play Store. Deze app wordt verstrekt zonder garantie of ondersteuning.

Let op: voor het gebruik van de 3CX-apps hebt u een actief onderhoudscontract of abonnement nodig. Raadpleeg deze blog post voor meer informatie.

Ons advies is een upgrade naar v16 uit te voeren; deze versie is veiliger, biedt meer functies en de upgrade is snel en gratis.

Zelf proberen?

Neem deel aan het 3CX-bètaprogramma en download de nieuwe bèta van de Android-app via de Google Play Store.

U kunt deze app proberen in combinatie met de nieuwste v16-telefooncentrale: Klik op “Updates” in het dashboard van de Beheerconsole, selecteer “v16 Update 3 Beta” en klik op “Selectie downloaden” om deze update te installeren. U kunt de v16 Update 2 voor Windows of Linux ook als volgt downloaden:

Bekijk het wijzigingsoverzicht.

Geef ons uw feedback via het speciale communityforum.