Update uw 3CX-apps zodat ze geschikt zijn voor update 3Update 3 wordt binnenkort uitgebracht en ook deze update zit weer boordevol nieuwe functies en wijzigingen, waardoor er nieuwe eisen worden gesteld aan de 3CX-apps voor Android en iOS. Voor Android en iOS hebben we dan ook een app update uitgebracht, zodat deze compatibel blijven met de telefooncentrale. In ruil voor stabiliteit, UX en technologische voordelen hebben we de huidige set apps gemarkeerd als verouderd en ze vervangen door een nieuwe serie apps die geschikt zijn voor 3CX v16 update 3 en hoger. Oudere versies van onze apps worden binnen ongeveer een maand als verouderd gemarkeerd.

Nieuwe 3CX-apps

De nieuwe apps voor Android en iOS, momenteel nog in de bètafase, zijn volledig compatibel met de aanstaande update 3 van v16. De huidige apps zijn niet geschikt voor update 3. U moet dus een keuze maken: uw server updaten en de nieuwe apps gebruiken, óf de serverupdate negeren en zorgen dat uw apparaten niet worden bijgewerkt. Let op: in de meeste standaardinstellingen is automatisch updaten ingeschakeld.

Uw 3CX-installatie bijwerken

Gebruik onze stappengids om uw 3CX-installatie op Windows of Linux bij te werken:

  • Linux: ga naar de sectie Updates in de Beheerconsole en werk uw installatie bij.
  • Windows: maak een back-up, verwijder uw 3CX-installatie, download de nieuwste 3CX-versie en installeer deze. Na de installatie vraagt de configuratiewizard u om de back-up te herstellen.

Onderhoud komt te vervallen

Voor 3CX-updates dient u te beschikken over een geldige licentie en een geldig onderhoudscontract. Als uw onderhoudscontract is verlopen, moet u dit vernieuwen of uw doorlopende licentie omzetten in een jaarlicentie. Uw partner of reseller kan u hier alles over vertellen.

Uw oude apps behouden

Android

Als u niet toe bent aan update 3 voor uw telefooncentrale, moet u automatisch updaten voor de 3CX-app op uw Android-smartphone uitschakelen.

  1. Open de Play Store op uw smartphone.
  2. Tik op het menu linksboven en tik daarna op “Mijn apps en games”.
  3. Tik op het tabblad “Geïnstalleerd” op “3CX”.
  4. Tik op het menu “Meer” rechtsboven en schakel de optie “Automatisch updaten toestaan” uit.

De nieuwe app is geschikt voor Android OS 7 en hoger. Smartphones met een lagere Android OS-versie zijn niet compatibel en wordt niet gevraagd om een update. De Play Store biedt geen updates voor de 3CX-app aan aan smartphones die niet worden ondersteund. Play Store-spiegeling is bovendien uitgeschakeld voor de nieuwe Android-app, om beveiligingsproblemen te voorkomen.

Klanten met een actief onderhoudscontract en oudere Android-apparaten kunnen de oude 3CX-app installeren via de Google Play Store. Voor deze aparte versie bieden we echter geen updates of ondersteuning.

iOS

Gebruikers van een oudere iOS-app moeten hun geïnstalleerde versie behouden en geen update uitvoeren nadat de nieuwe iOS-app is uitgebracht. Op iOS is de oplossing niet ideaal: u moet updates voor alle apps uitschakelen, dus niet alleen voor 3CX.

Updates van de iOS App Store uitschakelen

Ga naar Instellingen > iTunes & App Store.

U kunt alle automatische updates uitschakelen door de groene schakelaar naast Updates om te zetten.

Het ontbreken van onderhoud is nadelig voor al uw iOS-gebruikers: als u geen update uitvoert, moeten iOS-gebruikers alle updates van apps stoppen. Dit is natuurlijk verre van ideaal.

Neem deel aan ons bètaprogramma

U kunt de nieuwe apps voor Android en iOS uitproberen via ons bètaprogramma voor:

  • Android: Open de link voor 3CX Android Beta en registreer u met uw Google-account. Zoek na de registratie naar “3CX” en installeer de beschikbare bèta-update om deze uit te proberen.
  • iOS: Installeer TestFlight via de iOS App Store en open de link voor 3CX iOS Beta om deel te nemen. Open daarna TestFlight en tik op “Installeer” of “Update” om de nieuwe app uit te proberen.

Binnenkort hebben we meer nieuws voor u over de status van de nieuwe apps.