Bericht van onze ontwikkelaars: de nieuwste update voor v16 van uw telefooncentrale bevindt zich in de bètafase! Update 3 Beta is net uitgebracht met nieuwe beveiligingsopties voor SIP-trunks, een verbeterde beschikbaarheid, push-meldingen per profiel en een aanpasbare groepschat. Terwijl wij werken aan een stabiele productieve versie, kunt u deze bèta-update alvast downloaden en testen.

Veilig en robuust

V16 Update 3 Beta met SIP-trunkbeveiligingsopties en verbeterde beschikbaarheid

Naast de verschillende correcties en prestatieverbeteringen bevat deze nieuwe bètaversie van onze update voor uw telefooncentrale belangrijke verbeterpunten voor zowel backend als frontend:

  • Veilige SIP-trunks: dankzij een nieuwe netwerkbeveiligingsoptie kunt u, wanneer u “Transportprotocol” instelt op TLS (Transport Layer Security), een beveiligingscertificaat van uw VoIP-provider uploaden. Hiermee vergroot u de mogelijkheden van uw telefooncentrale voor volledig beveiligde communicatie.
  • TLS-compliantieniveau: gebruik de nieuwe optie “Enable PCI compliance SSL/SecureSIP Transport and Ciphers” (Met PCI compliante SSL-/SecureSIP-transport en -versleuteling inschakelen) onder “Instellingen” > “Beveiliging” om de compatibiliteit in te stellen op TLS v1.2, of schakel deze optie uit voor compatibiliteit met TLS v1.0 en oudere apparaten.
  • Webservice herladen: met Update 3 Beta kunt u de webservice opnieuw laden in plaats van deze opnieuw te moeten opstarten wanneer u de TLS-certificaten op FQDN’s van 3CX bijwerkt. Daardoor blijven actieve gesprekken behouden en verbetert u de algemene beschikbaarheid van uw telefooncentrale.
  • Push per status inschakelen: met de nieuwe optie “Push-meldingen accepteren” kunt u push-meldingen in- en uitschakelen voor elke status. Klik in de webclient op het statusprofiel dat u wilt configureren en selecteer “Instellingen” > “Doorschakelingen”, of schakel de optie in of uit via de Beheerconsole voor de extensie. Deze nieuwe functie is ook beschikbaar in de binnenkort verkrijgbare bètaversie van de Android-app.
  • Namen voor groepschats: nu kunt u groepschats een naam geven, waarna de naam wordt doorgevoerd voor alle deelnemers. Deze functie is beschikbaar in de webclient en in de onlangs uitgebrachte bèta-apps voor Android en iOS.

Upgrade uitvoeren

Klik op “Updates” in het dashboard van de Beheerconsole, selecteer “v16 Update 3 Beta” en klik op “Selectie downloaden” om deze update te installeren.

U kunt de v16 Update 3 Bèta voor Windows of Linux ook downloaden:

Bekijk het wijzigingsoverzicht voor deze versie en geef ons uw feedback via het communityforum.

Belangrijk: De bètaversie mag alleen worden geïnstalleerd voor evaluatiedoeleinden en wordt afgeraden voor productieve systemen. Deze versie valt niet onder een ondersteuningsovereenkomst.