Betere UC adoptie, waar moet u op lettenUC of Unified Communications. Wie kent deze termen niet? Moderne technologie maakt het eenvoudig om samen te werken. U kunt bellen, chatten en videogesprekken voeren. Waar u maar bent, ongeacht uw device. UC biedt dus enorme voordelen maar wordt niet altijd benut. Dit komt vaak omdat gebruikers niet op één lijn liggen of het systeem als complex ervaren. Waar moet u op letten:

1. Consistentie, bereikbaarheid en compatibiliteit

Bij 3CX is de functionaliteit op iedere device gelijk. Het maakt dus niet uit of u een desktop, tablet of smartphone gebruikt. U heeft alleen maar een internetverbinding nodig en u bent overal bereikbaar.

2. Vermijd risico

Een UC implementatie is nogal een aanslag op resources. Bij 3CX kunt u probleemloos een oplossing gratis een jaar uitproberen. Tussentijds kunt u eenvoudig up- of downgraden.

3. Bedrijfsprocessen

Een nieuwe UC omgeving voegt alleen iets toe wanneer de bedrijfsprocessen mee veranderen. Gooi die post-its maar weg en gebruik de chat functionaliteit. Rijdt niet naar de andere kant van het land maar kies voor een videoconferentie. Gebruik Presence zodat uw collega’s altijd weten of u bereikbaar bent.

4. Hardware

Hoewel we het bij 3CX over software hebben, kunnen we niet zonder devices. Zoals eerder gezegd, 3CX werkt op nagenoeg alle soorten devices. Denk aan laptop, PC, Chromebook, tablet en smartphone (Android en iOs). Deze devices werken vervolgens weer met headsets, speakerphones of andere materialen.

5. Iedereen op zijn eigen manier

Hoe eenvoudig 3CX ook is. Iedereen zal het zichzelf moeten aanleren om iets nieuws te gebruiken. Houdt er rekening mee dat adoptie bij sommige gebruikers zichzelf sneller gaat dan bij anderen. Maar begeleid iedereen.

6. Onderbouw de verandering

Let goed uit wat de waarde is van de betere samenwerking. Waarom de samenwerking met sprongen vooruit zal gaan. Gebruikers houden doorgaans niet van verandering. Maak dus duidelijk dat deze veranderingen de gebruiker ondersteunen. Communiceer wat er gebeurt en zorg voor nazorg. Het project is niet klaar na oplevering, maar nadat de meerderheid er goed gebruik van maakt.

7. De juiste partners

Kies voor de juiste partners. Hoewel een 3CX implementatie relatief eenvoudig is, kan het zijn dat u niet alles kan ondervangen. Gebruik kennis van anderen en bouw relaties op. Wellicht hebben zij ú ook een keer nodig.