Bijdragen aan een veiliger web.

3CX sponsort opnieuw Let’s Encrypt, een non-profit Certificaatautoriteit die digitale beveiligingscertificaten levert aan 360 miljoen websites wereldwijd.

Veiligheid is altijd een topprioriteit geweest voor 3CX, en onze langdurige samenwerking met Let’s Encrypt getuigt daarvan. 3CX werkt sinds 2016 samen met Let’s Encrypt om HTTPS-certificaten in te zetten in zijn implementaties, in een poging om de gegevens en privacy van onze klanten te beschermen.

Waarom Let’s Encrypt & 3CX?

Het doel van onze samenwerking is om ervoor te zorgen dat onze klanten 3CX veilig kunnen gebruiken door hen kostenloos SSL-certificaten aan te bieden – automatisch uitgegeven en geconfigureerd – wat uiteindelijk bijdraagt aan een veiliger internet.

Over Let’s Encrypt

Let’s Encrypt is een Certificaatautoriteit die gratis vertrouwde beveiligingscertificaten uitgeeft aan personen en entiteiten die HTTPS (SSL/TLS) voor hun websites moeten inschakelen. Sinds de oprichting in 2015 heeft Let’s Encrypt ongeveer 4 miljard certificaten uitgegeven met de steun van sponsors zoals 3CX en andere grote merken zoals Google, AWS en Zendesk.

Certificaten zijn eenvoudig te verkrijgen en te configureren, en vernieuwing gebeurt automatisch. Het automatische uitgifte- en vernieuwingsprotocol is gepubliceerd als een open standaard – dit betekent dat iedereen met een domeinnaam gebruik kan maken van deze service.
Let’s Encrypt is een dienst aangeboden door Internet Security Research Group (ISRG), een non-profitorganisatie die haar 10-jarig jubileum viert.

De missie van ISRG is “om financiële, technologische en educatieve barrières voor veilige communicatie over het internet te verminderen”. Meer informatie over het werk van ISRG is te vinden in hun Jaarverslag 2023.