3CX biedt al jaren een FREE-abonnement voor 4 gelijktijdige gesprekken, dat erg populair is. Door dit aanbod hebben honderdduizenden kleine bedrijven overal ter wereld kunnen groeien zonder dat zij hoefden te betalen voor een communicatiesysteem. Met deze blogpost willen we deze klanten geruststellen: hun gratis abonnementen blijven werken. Dit is onze garantie:

Alle FREE-abonnementen, geregistreerd op de naam en het e-mailadres van de klant, die zijn afgesloten voor 1 januari 2023 blijven GRATIS, in ieder geval tot en met 31 december 2024.

Nieuwe regels om uw FREE-abonnement met 4 gelijktijdige gesprekken te behouden

Helaas wordt er misbruik gemaakt van het 3CX FREE-abonnement. Daarom gelden er enkele voorwaarden voor ons aanbod, die we hieronder graag uitleggen.

Sommige bedrijven brengen andere bedrijven kosten in rekening voor onze 3CX FREE-editie. We willen er zeker van zijn dat deze mensen weten dat het abonnement echt gratis is! Daarom stellen we nu de voorwaarde dat gratis abonnementen geregistreerd moeten zijn op de naam en het e-mailadres van de eindgebruiker van de software.

Voor uw eigen dedicated instance is het belangrijk dat u uw 3CX-telefooncentrale up-to-date houdt, zodat u de software veilig kunt blijven gebruiken. Daarom moeten we alle 3CX-klanten kunnen e-mailen, om ze op te hoogte te brengen van nieuwe updates.

Dit zijn de regels:

  1. Eén FREE-abonnement met 4 gelijktijdige gesprekken per account.
  2. Elk FREE-abonnement met 4 gelijktijdige gesprekken moet geregistreerd zijn op een uniek e-mailadres.
  3. De accounts voor het FREE-abonnement met 4 gelijktijdige gesprekken en voor de klant moeten hetzelfde e-mailadres hebben.

Accounts met meerdere licentiesleutels moeten het eigendom van de extra sleutels voor 30 juni 2023 overdragen aan andere gebruikers met een uniek e-mailadres (die nog geen gratis sleutel hebben). We controleren op valse en tijdelijke e-mailadressen. Adressen als [email protected] worden door ons snel gezien. Bespaar uzelf dus tijd en vul een echt e-mailadres in.

Als u geen actie onderneemt, wordt het FREE-abonnement met 4 gelijktijdige gesprekken op 30 juni gedeactiveerd. Past u de registratie aan, dan wordt uw gratis abonnement in eerste instantie verlengd tot 31 december 2023. Eind november 2023 wordt het abonnement verder verlengd tot in 2024. Lees de verdere instructies verderop in het blog.

StartUP FREE is het nieuwe gratis aanbod, sinds 1 januari 2023

Wij zijn ervan overtuigd dat ons nieuwe StartUP-aanbod een betere optie is voor kleine bedrijven, in alle markten met een betrouwbare internetverbinding en waar StartUP beschikbaar is. Deze editie wordt gehost door 3CX, 24/7 bewaakt tegen hackers, en wij zorgen voor de updates; klanten hoeven dus niets te doen! U hoeft geen computer ingeschakeld te laten om de telefooncentrale te draaien. Bovendien wordt StartUP slim en effectief door ons ondersteund. Een team kan eenvoudig op afstand uw apps gebruiken zonder verdere configuratie, en u beschikt over sms, video en meer!

Voor groeiende markten waar hosting nog niet beschikbaar is, werken we aan een nieuwe gratis editie. Daarover binnenkort meer.

Hoe weet ik of ik actie moet ondernemen?

Controleer de vervaldatum van uw abonnement en uw registratiemail voor 30 juni 2023.

In toekomstige updates wordt er een banner weergegeven in de Web Clients van alle betrokken FREE-abonnementen. Voor nu vragen we u de volgende stappen uit te voeren:

Licentie-instellingen in de 3CX Beheerconsole

  1. Meld u aan bij de Beheerconsole. Ga naar de sectie “License” (Licentie) bovenaan het informatievak, aan de rechterzijde. Of ga naar Settings (Instellingen) > License (Licentie).
  2. De pagina met licentie-instellingen wordt geopend.
  3. Controleer onder Registration Details (Registratiedetails) of de informatie klopt: het e-mailadres moet eigendom zijn van uw bedrijf.

Als het geregistreerde e-mailadres eigendom is van uw bedrijf en de vervaldatum 31 december 2023 is, hoeft u verder niets te doen. Aan het einde van het jaar wordt uw 3CX FREE-abonnement verlengd tot 31 december 2024.

Als het geregistreerde e-mailadres echter niet van u is, moet het eigenaarschap van het abonnement worden overgedragen aan uw bedrijf: onderneem actie en doe het volgende:

  1. Zorg dat u beschikt over een 3CX-account. Zo nodig kunt u er hier een maken.
  2. Neem contact op met de eigenaar van de het geregistreerde e-mailadres. Vraag de eigenaar zich aan te melden bij het 3CX-klantenportaal via customer.3cx.com en het abonnement op te zoeken.
  3. Nu moet de eigenaar op de abonnementsdetails klikken, en vervolgens op “Transfer” (Overdragen).
  4. Het eigenaarschap van het abonnement moet worden overgedragen aan het e-mailadres van uw nieuwe 3CX-account.
  5. Daarna moet de eigenaar op “Transfer” (Overdragen) klikken.

Uw 3X-abonnement is nu correct toegewezen en is zichtbaar in uw eigen 3CX-account. Het is niet meer zichtbaar in het account van de eigenaar van het eerder geregistreerde e-mailadres.

Uw 3CX-systemen in het klantenportaal

Bevestiging van de overdracht van het abonnement

Bevestiging van de overdracht van het abonnement

Wat als de huidige eigenaar het abonnement niet wil overdragen?

Is uw abonnement geregistreerd bij een e-mailadres waartoe u geen toegang hebt en wil de eigenaar uw abonnement niet overdragen? Neem dan contact op met de klantenservice van 3CX. We helpen u graag verder!

U kunt als volgt ondersteuning aanvragen:

  1. Maak hier een account voor het 3CX-klantenportaal, als u nog geen account hebt.
  2. Neem contact op met de 3CX-klantenservice en geef ons de volgende informatie:
    • De licentiecode van het betreffende abonnement
    • Het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bij het 3CX-klantenportaal en waarnaar het abonnement moet worden overgedragen.
    • Uw bedrijfsnaam en website, zodat we de FQDN kunnen koppelen aan deze gegevens.
  3. We dragen het abonnement over of nemen contact met u op voor meer informatie.

Partners met FREE-abonnementen

Partners kunnen meerdere FREE-abonnementen hebben (gecreëerd vóór 2023), binnen alle redelijkheid. Deze abonnementen moeten ook worden geregistreerd op naam van de klant. Partners ontvangen een melding over deze beperkingen, die hieronder ook per partnerniveau staan vermeld.

Partner-
niveau
Aantal FREE-
abonnementen
Brons 5
Zilver 25
Goud 50
Platinum 75
Titanium 100