Wanneer het op nieuwe Android apps aan komt, kan het soms best even duren voordat u alle functies ontdekt heeft. Hierdoor profiteert u niet direct van het volledige potentieel van zo een app. Zeker wanneer het een zakelijke app betreft, is dit kostbaar verlies.

Daarom hebben wij een aantal handige punten op een rij gezet om het beste uit de 3CX Android App te halen. Ontdek wat het meeste waarde voor u toevoegt… en vergeet niet om de tips te delen met uw collega’s.

Laten we even kennis maken

Wellicht weet u net als ik weinig over Snapchat of TikTok. Gelukkig betekent dat niet dat u moeite zult hebben met de 3CX app op uw Android toestel.

Ga een stap verder met video

Videogesprekken zijn nu in de 3CX app geïntegreerd. Dit betekent dat u met één druk op de knop, video toe kan voegen aan een gesprek.

Android Tips en Tricks videogesprek

Conferentie inplannen in een paar seconden

Geen zorgen over het inplannen van conferenties. De nieuwe Android app maakt dit eenvoudiger dan ooit. Ga naar Menu > “Conferentie”, stel datum, tijdstip en deelnemers in… en klaar. Iedereen ontvangt een uitnodiging en als ze accepteren, worden interne contacten automatisch door 3CX gebeld om het gesprek te starten.

Android conferentie inplannen

Deel meerdere files tegelijk via chat

Vanaf nu kunt u meerdere files tegelijk versturen via chat. Selecteer alle files die u wilt versturen en klik “Done”!

bestanden delen

Beschikbaar… of niet, met aangepaste statussen

We kunnen geen Tips & Tricks op een rij zetten zonder het te hebben over de “Status”. U kent het wel, u probeert even los te komen van uw werk… maar u wordt constant onderbroken door telefoontjes. Stel de juiste status in op het juiste moment. Vanaf nu zijn statussen ook nog aan te passen naar uw eigen wensen. U wordt productiever en daarnaast blijft uw privéleven beter in balans.

status aanpassen

U kunt nu ook de “Accept Push Notifications” in uw status profiel uitschakelen om te voorkomen dat u gebeld wordt. Wat zijn Push Notificaties?

push notificatie uitschakelen

Dat brengt ons naar regels voor doorschakelen

Ga naar de status instellingen om te configureren wat er moet gebeuren wanneer er een oproep binnenkomt. Moet deze naar uw voicemail worden geleid? Geen enkel probleem. Heeft u liever dat het gesprek naar een collega wordt doorgezet? net zo makkelijk. Pas uw regels voor doorschakelen ieder moment aan via de Android app.

android regels voor doorschakelen

We hebben allemaal favorieten

We hebben het hier niet over je vrienden waar je dagelijks mee gaat lunchen (hoewel u die ook toe kunt voegen natuurlijk!), maar over uw collega’s waarmee u het meeste contact heeft. U kunt deze eenvoudig toevoegen aan de lijst. Ga naar “Status”, zoek het contact op en tik op het icoon voor opties. Selecteer “Toevoegen aan Favorieten” en klaar.

android stuur email naar favorieten

Stuur snel een mailtje

Hiervandaan kunt u snel een email sturen welke zal worden geopend via uw email app. Het e-mailadres zal automatisch worden ingevuld.

Update gegevens bedrijfscontacten

U kunt eenvoudig contacten voor het hele bedrijf aanpassen in het telefoonboek. Deze functie is alleen beschikbaar voor extensies met voldoende rechten. Het is met name handig voor secretariaat, receptie en personal assistants.

android contacten aanpassen

Nummers kopiëren en plakken

Sommige taken zijn op een smartphone wat lastiger door een kleiner scherm of door de noodzaak om tussen tabs te schakelen. Om dit op te lossen in de 3CX app, kunt u een nummer kopiëren en plakken in de dialer via een “long-tap”.

De silent treatment

Waarschijnlijk heeft u, net als ik uw toestel vaak op de stille modus staan. U kunt u ook 3CX op stil zetten door het menu te openen en “Silent” te selecteren.android stille modus

Wilt u een aangepaste ringtoon? Geen probleem. Open het menu, selecteer “Instellingen > Geavanceerd” en scroll naar beneden voor “Type ringtoon”. Selecteer “Custom” en tik het bestand van uw apparaat dat uw wilt gebruiken.

android tips and tricks ringtoon aanpassen

Iedereen gebruikt zijn apparaten op hun eigen manier. Heeft u nog andere suggesties bij Android, laat het ons weten!