Update voor 3CX WebMeeting: multimedia-instellingen, UI-wijzigingen, bediening op afstand en meer

Er is een nieuwe update van onze populaire webconferencing-oplossing uit, boordevol nieuwe functionaliteit voor een naadloos en probleemloos gebruik. U kunt nu veel meer opties configureren via de interface, zoals multimedia-instellingen. Ook kunt u screenshots maken, zijn er drie opties voor de kwaliteit van beeldopnames en is de functie voor bediening op afstand verbeterd.

Paneel met multimedia-instellingen

WebMeeting is nu voorzien van instellingen voor apparaatselectie. U kunt wisselen tussen verschillende microfoons, output-apparaten en webcams. U hoeft dus niet langer uw weg te zoeken in de verwarrende toestemmingsinstellingen in Google Chrome.

Naast deze basisinstellingen voor apparaatselectie hebt u nu ook toegang tot de kwaliteitsinstellingen van de vergadering, waarmee u zowel de audio- als de videokwaliteit kunt configureren via de pictogrammen.

Verder hebt u toegang tot de volgende instellingen:

  • Auto Gain Control: hiermee wordt de input en output van uw microfoon automatisch aangepast.
  • Echo cancellation: onderdrukt de echo die ontstaat wanneer uw microfoon de output van uw luidsprekers oppikt.
  • Noise suppression: onderdrukt specifieke geluiden, zoals het geratel van een toetsenbord.

Een andere, zeer belangrijke nieuwe functie die is toegevoegd, is “Sensitivity Threshold”. Met deze functie wordt achtergrondgeluid onder een specifieke drempelwaarde niet overgedragen.

Nieuwe opties voor multimedia-instellingen in de webconferencing-oplossing van 3CX

Verbeteringen in de gebruikersinterface

We vonden het tijd om onze gebruikersinterface een nieuw gezicht te geven. Het deelnemers- en chatvenster zijn nu iets groter, de randen zijn strakker en de pictogrammen duidelijker.

Nieuwe verbeteringen in de gebruikersinterface in de webconferencing-oplossing van 3CXNieuwe verbeteringen in de gebruikersinterface in de webconferencing-oplossing van 3CX

Screenshot maken

Nu kunt u snel screenshots maken via de nieuwe knop rechtsboven in elk videoframe. Hiermee maakt u direct een screenshot, dat meteen op uw computer wordt opgeslagen. Simpel en ontzettend handig!

Maak een screenshot met 3CX WebMeetingMaak een screenshot met 3CX WebMeeting

Opname-presets en dialoogvenster voor opnamebevestiging

Nu kunt u opnames maken met een beeldkwaliteit van 480p, 720p en 1080p. Voorheen werden opnames standaard gemaakt met een kwaliteit van 720p (HD). Voor gebruikers met een geavanceerdere webcam hebben we een preset voor 1080p (Full HD) toegevoegd, voor video’s met een betere beeldkwaliteit. Daarnaast hebben we een preset voor 480p (LQ) toegevoegd voor gebruikers die minder waarde hechten aan de beeldkwaliteit.

Maak opnames van verschillende kwaliteit met de webconferencing-oplossing van 3CX

Verbeterde kwaliteit en betrouwbaarheid in geval van een onstabiele verbinding

Na veel werk hebben we iets zeer unieks bereikt met WebMeeting. Met de nieuwste update verbreekt WebMeeting de verbinding niet, zelfs niet bij zeer slechte netwerkomstandigheden. Het kan zelfs zomaar zijn dat u geen verschil merkt in de kwaliteit van de vergadering. Dit is te danken aan een interne verbetering, die detecteert of er netwerkproblemen zijn en tracht verloren gegevens opnieuw te verzenden. Uit interne tests blijkt dat zelfs bij 20% pakketverlies de verbinding niet werd verbroken en gebruikers geen significante veranderingen in kwaliteit bemerkten. Dankzij deze verbetering zullen gebruikers met kleine en grote netwerkproblemen nu merken dat hun vergaderingen van betere kwaliteit zijn.

Verbeterde bediening op afstand

De geïntegreerde functie voor bediening op afstand, waarmee gebruikers de computer van een andere deelnemer op afstand kon bedienen, bleek lastig te installeren. Daarom hebben we de functie opnieuw ontworpen en gebruiksvriendelijker gemaakt.

Statistieken

Gebruikers kunnen nu hun eigen verbindingsproblemen oplossen met behulp van de geïntegreerde statistieken en diagrammen in het statistiekpaneel. Deze diagrammen zijn niet voor iedereen zichtbaar. IT-beheerders kunnen met behulp van deze diagrammen diverse verbindingsproblemen oplossen.

Rapport met statistieken voor het oplossen van verbindingsproblemen in de webconferencing-oplossing van 3CX

Klik op de knop hieronder en laat ons weten wat u van deze update vindt.

Bekijk het volledige wijzigingsoverzicht hier.

Lees de gebruikershandleiding hier.

By |August 5th, 2018|0 Comments

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express