Update 6 heeft de testfase glansrijk doorstaan en is inmiddels al duizenden keren geïmplementeerd. Daarom brengen we Update 6 uit als bèta en maken we deze versie beschikbaar als de standaard installatieoptie, en wel als volgt:

  • Nieuwe lokale Linux-installaties via onze portal worden geïmplementeerd met Update 6
  • Alle instances van StartUP worden bijgewerkt naar Update 6
  • Nieuwe proefversies en NFR-implementaties van Hosted by 3CX maken gebruik van Update 6

Bestaande installaties kunnen Update 6 installeren via de updatepagina, maar houd wel in gedachten dat dit nog altijd een bètarelease is.

Nieuwe lokale Windows-installaties worden geïmplementeerd met Update 5 en kunnen nog niet worden bijgewerkt naar Update 6.

We zijn van plan begin volgend jaar een final versie van Update 6 uit te brengen. Deze versie wordt dan op verzoek of automatisch geïmplementeerd op 3CX Hosted-installaties of andere installaties, op basis van uw instellingen en voorkeuren.

Nieuw in Update 6 Bèta: ondersteuning voor DHCP-optie 66

In Update 6 Alfa hadden we DHCP 66 enigszins overhaast uitgeschakeld. Deze optie is terug in de bètarelease. De reden dat we DHCP 66 hadden uitgeschakeld, was omdat we de veiligheid in cloudinstallaties wilden vergroten. We raden het gebruik van DHCP-optie 66 in cloudimplementaties nog altijd niet aan, maar de optie kan zeker worden gebruikt in uw LAN, op voorwaarde dat het netwerk goed beveiligd is.

We werken aan een nieuwe, veilige manier om telefoons in grote getalen te implementeren in de cloud via de SBC en PnP. Tot die tijd kunt u ondersteunde IP-telefoons implementeren met DHCP-optie 66. Bekijk onze gids voor DHCP-optie 66.

Bekijk meer details over alle nieuwe functies in het blog over V18 Update 6 Alfa.

Hoe bemachtigt u V18 Update 6 Bèta?

  • Gebruikers van V18 Update 5 en Update 6 Alfa op Linux kunnen Update 6 Bèta proberen via Updates in de Beheerconsole.
  • StartUP-gebruikers hoeven zich alleen maar aan te melden bij de Web Client. Bovenaan uw scherm ziet u een banner met de tekst ‘Er is een nieuwe update beschikbaar. Nu vernieuwen?’. Klik op ‘Ja’.

Bekijk het wijzigingsoverzicht voor meer informatie over deze versie.