De nieuwste officiële release van onze Android-app kan nu worden gedownload van de Google Play Store. We hebben ondersteuning voor de Google Assistent en nieuwe chatfuncties toegevoegd, en verbeteringen doorgevoerd voor Bluetooth-audioapparaten.

OK Google! Bel via 3CX

Met de Google Assistent kunt u eenvoudig bellen via de 3CX-app voor Android

Met de Google Assistent kunt u eenvoudig bellen via 3CX. Zeg bijvoorbeeld: “OK Google, call 101 using 3CX”. U kunt ook een contactpersoon uit uw directory bellen door diens naam te noemen. Als er slechts één nummer wordt gevonden, wordt de oproep meteen geplaatst. Als een contactpersoon meerdere nummers heeft, opent de 3CX-app de contactpersonenkaart voor u en kunt u kiezen welk nummer u wilt bellen.

Voor het gebruik van deze functionaliteit moet u de Google Assistent inschakelen en het apparaat en de Google Assistent instellen op “English (US)”.

Chatbeheer, previews en doorsturen

Bekijk een voorbeeld van afbeeldingen verzonden via chat

De nieuwste release biedt diverse verbeteringen voor de chatfuncties.

  • Inkomende berichten kunnen nu worden bekeken in het meldingenpaneel.
  • Het doorsturen van berichten en bijlagen is vereenvoudigd met een nieuwe knop ‘Doorsturen’. Zodra u uw vinger op content houdt, wordt de knop weergegeven en kunt u de berichten doorsturen naar andere extensies of groepen.
  • Deelnemers aan een chatgroep kunnen nu rechtstreeks in de app worden beheerd. Tik hiertoe op de optie ‘Deelnemer toevoegen’ onder het pictogram ‘Meer’.

Eenvoudig een Bluetooth-apparaat kiezen

Kies eenvoudig uw audio-uitvoer en Bluetooth-apparaten

Dankzij de verbeterde Bluetooth-ondersteuning kunnen gebruikers nu snel in de 3CX-app kiezen welk audioapparaat ze willen gebruiken. Selecteer ‘Oortje’ en kies het apparaat. Gebruikers met Android 12 of hoger moeten eenmalige toestemming geven voor weergave van de apparaten.

Overige correcties en verbeteringen

  • De functie ‘Actief blijven’ is behouden en wordt automatisch opgestart na een reboot of update.
  • De 3CX-oproepgeschiedenis wordt ook weergegeven in de native oproepgeschiedenis van het apparaat.
  • De QR-codescanner heeft een update gekregen op basis van aanbevelingen van Google.

Nu downloaden

Ga naar de Google Play Store om de nieuwste Android-app te downloaden. Vergeet niet te zorgen dat uw 3CX-instance draait op de nieuwste versie. Bekijk het volledige wijzigingsoverzicht.