Voice over Wi-Fi in ieder bedrijfSteeds meer nieuwe kantoren worden gebouwd met één draadloze infrastructuur, Wi-Fi. Geen investering in kabels trekken dus voordeliger om aan te leggen en eenvoudiger te beheren dan meerdere (W)LAN/DECT netwerken. Maar hoe zit dat met voice toepassingen?

VoWi-Fi

3CX is helemaal klaar voor VoWi-Fi. Met de Mobile App kunt u direct telefoneren of een conferentiegesprek voeren via het Wi-Fi netwerk. Daarnaast ondersteunt 3CX tal van bureautoestellen die (eventueel via dongle) met Wi-Fi netwerken verbonden kunnen worden.

Zoals het gaat bij nieuwe technologie, er zijn altijd een aantal zaken om op te letten. De belangrijkste zorg bij VoWifi is de geluidskwaliteit.Fabrikanten hebben verschillende technologieën ontwikkeld waardoor moderne Access Points de beste kwaliteit VoIP kunnen bieden. We bespreken er 4:

  1. Prioritize VoIP traffic via QoS
    Isoleer voice en geef het prioriteit boven andere zaken. Een netwerkbeheerder kan QoS (Quality of Service) betrekkelijk eenvoudig inrichten. Het verdient ook aanbeveling om 3CX WebMeeting prioriteit te geven.
  2. Wi-Fi Voice Enterprise certificering
    Gebruikers roamen met verschillende devices tussen verschillende Access Points. Dit leidt tot een chaos in het netwerk. Gelukkig weten moderne netwerken precies waar en wanneer de client moet wisselen van Access Point .
  3. PMK en OKC
    Sommige fabrikanten bieden aanvullende roaming technologieën. Bij Pairwise Master Key wordt een code gegenereerd die gedurende een hele sessie mee gaat en zorgt voor snel overschakelen naar het volgende Access Point. Opportunistic Key Caching kopieert de key naar alle Access Points. Verifiëren bij overspringen is dan niet meer nodig, zelfs niet wanneer een client nog geen verbinding heeft gemaakt met een Access Point.
  4. Auto Reconnect Clients
    De 3CX v16 Update 3 zorgt voor een snelle automatische reconnect bij 3CX clients op iOS en Android. Dus zelfs wanneer het netwerk niet is voorzien van bovengenoemde functies, kunt u nog steeds vrijwel naadloos roamen. En is er helemaal geen Wi-Fi netwerk meer, dan schakelt de client automatisch naar 3G of 4G. Neem een gesprek mee van kantoor naar buiten tot in de auto onderweg.

Volledig draadloze kantoren besparen op installatie-, milieu en onderhoudskosten. Iedere medewerker krijgt alle vrijheid om zelf een werkplek te zieken.

Verwelkom VoWi-Fi! Probeer gratis onze PBX en profiteer van de besparing en de vrijheid.