Lagere carbon footprint met Unified CommunicationsDe stikstofcrisis domineert de laatste maanden het nieuws. Als reactie komt het kabinet met een pakket maatregelen. Volgens het ene deel van de oppositie overbodig en volgens het andere volstrekt ontoereikend. Hoe het ook zij, vroeg of laat krijgt iedereen ermee mee te maken. We weten alleen nog niet precies hoe. Om de schade aan het milieu en aan uzelf te beperken, kunt u wel alvast bijdragen aan een lagere carbon footprint. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook goed voor uw portemonnee. U begrijpt natuurlijk wel dat iedere vorm van emissieverlaging gepaard gaat met een belasting of accijns.

Lagere carbon footprint met Unified Communications

Wegverkeer is verantwoordelijk voor 17% van de CO2 uitstoot, luchtvaart komt op 6.5%. Motieven om te investeren in UC lopen uiteen van:

  • Verhogen van productiviteit door betere samenwerking – iedereen heeft toegang tot alle (juiste) informatie;
  • Besparen op reiskosten en reistijd – werk samen ongeacht de locatie van ieder individu;
  • Verbeteren van customer service – gebruik verschillende kanalen om te communiceren met uw klanten;
  • Verlagen van carbon footprint – samenwerken zonder te reizen bespaart niet alleen tijd, maar ook brandstof, kerosine en andere CO2 uitstoot.

Wat het motief ook is om te investeren, UC is bezig met een enorme opmars. Gartner voorspelt een groei van 400% van de UC-markt in de komende 3 jaar. U bent zeker niet de enige die zich oriënteert.

Waarom nu?

Nog nooit eerder zijn er zo snel, zoveel maatregelen getroffen. Bedenk ook dat er alleen maar meer maatregelen bij zullen komen.  Zorg ervoor dat u uw zakelijke kilometers en vlieguren kan beperken door uw face-to-face gesprekken te verschuiven naar video gesprekken. Minder stress, bespaar tijd en reiskosten en werk efficiënter. Enige dat u nodig heeft is een internetverbinding, een browser en de juiste UC oplossing. Met 3CX heeft u in een paar minuten een complete UC platform draaien, inclusief telefonie, videoconferencing, chat en nog veel meer.

Download 3CX vandaag nog en zie hoe snel u uw carbon footprint kunt verlagen.