Opname videoconferentie niet per mail ontvangen. Wat nu?

U heeft net een productieve en succesvolle webvergadering sessie achter de rug. U wacht nu vol ongeduld op de e-mail met de opname videoconferentie. Helaas… de e-mail is niet aangekomen! Zou deze verloren zijn gegaan? Geen zorg! Er zijn verschillende mogelijkheden waar dit mis kan gaan.. Lees verder voor meer informatie over de vertraging en wat te doen om de opname terug te krijgen.

Het probleem identificeren

De 3 voornaamste redenen zijn:

Vertraging in conversie: Even geduld
Er is niets aan de hand. Even geduld, de e-mail volgt wanneer de conversie is voltooid. Lange vergaderingen met meerdere HD-video deelnemers en whiteboard kunnen langer duren om te converteren. In extreme gevallen kan dit vele uren duren.

SPAM / Bounce: Controleren
Al 24 uur verder? Wellicht is de e-mail in de SPAM box terechtgekomen of gebounced door de SMTP-Server. Controleer uw SPAMbox en voeg [email protected] toe aan uw adresboek. Heeft u een aangepaste SMTP, vraag dan de beheerde om o3.smtp.3cx.net te whitelisten zodat onze berichten worden afgeleverd.

Fout in conversie: Onwaarschijnlijk
Er is iets misgegaan bij de conversie van uw opname. Er kan een serverfout of een afwijking in uw opname zijn. Conversiefouten zijn ongebruikelijk. In dit geval worden onze technici direct gewaarschuwd met een foutmelding per e-mail. Zij lossen het probleem zo snel mogelijk op. Wanneer de conversie opnieuw is gepland en met succes is voltooid, ontvangt u de e-mail waarop u heeft gewacht.

Nog Steeds Geen E-mail? Nog 7 Dagen Te Gaan

Zelfs als u de e-mail met de opname niet hebt ontvangen, is de conversie waarschijnlijk toch geslaagd. U dient dan wel actie te ondernemen. Het mp4-bestand wordt slechts 7 dagen bewaard. Als u de opname nodig heeft, moet u deze op tijd downloaden.

De MP4 URL om de opname te downloaden

Heeft u na 24 uur nog steeds geen bericht, schakel dan uw beheerder in. Vraag hem of haar om de PBX logs te controleren – specifiek het WebMeeting.log. Dit moet degene zijn die betrekking heeft op de datum en tijd van uw vergadering. Vraag hem te zoeken naar “FinishedConversion”. Daar zou een mp4 url met de opname te vinden moeten zijn.

Als uw PBX geen logs opslaat – of er is geen toegang toe – geen probleem! U kunt Webmeeting API gebruiken om uw vorige vergadering rapporten op te halen. Activeer uw WebMeeting API sleutel vanaf uw PBX, in Settings / Conferencing. Kopieer uw API-sleutel en voer deze opdracht uit vanaf elke computer waarop curl is geïnstalleerd:

curl –locatie ‘https://YOUR-PBX-FQDN:YOUR-PBX-PORT/webmeeting/api/v1/reports/ORGANIZER-EXTENSION-NUMBER’
–header ‘3CX-ApiKey: YOUR-API-KEY’

YOUR-PBX-FQDN is de FQDN van uw PBX, bijvoorbeeld mycompany.my3cx.eu
YOUR-PBX-PORT is de TCP-poort waarop uw PBX luistert, meestal 443 or 5001 (als het 443 is, kunt u de poort weg laten)
ORGANIZER-EXTENSION-NUMBER is de extensie van de organisator, bijvoorbeeld 100
YOUR-API-KEY is de string die je hebt gekopieerd van de conferencing API settings pagina

Voorbeeld command:

curl –locatie ‘https://mycompany.my3cx.eu:5001/webmeeting/api/v1/reports/100’
–header ‘3CX-ApiKey: dRBeKhbapjMinFmECMJaqtPPNvafNSFXtJeeYNxRU2GkEeudJ7TZ5kWHAht2CFSb’

Een JSON reply toont alle vergaderingen gehost door deze extensie in de afgelopen 30 dagen. Van daaruit kunt u het rapport opnieuw opbouwen en de URL van de opname ophalen. Als u te veel vergaderingen krijgt, filter deze dan met startDate en endDate. Kijk hier voor volledige documentatie.

Vraag het in het 3CX Video Conferencing Forum

Nog steeds niet gelukt? Neem contact op met onze Web Meeting support via het forum.

U wordt gevraagd om details over uw web vergadering sessie in een privébericht op te sturen voor verdere analyse. Onze technici zullen met u samenwerken om de opname te herstellen.

Vertraging bij het ontvangen van uw e-mail met het verslag van uw web vergaderingen is frustrerend. Zoals u heeft gezien zijn er meerdere mogelijkheden om uw probleem op te lossen. Volg de bovenstaande stappen om uw kansen te verbeteren om de opname terug te krijgen. Vergeet niet dat ons support team altijd klaar staat om u op alle mogelijke manieren te helpen.