Uw WebMeeting-beleving wordt voor een groot deel bepaald door uw eigen internetbandbreedte. Gebruik de instelling “Video Adaptivity” (Beeldadaptiviteit) om te zorgen dat WebMeeting de maximale capaciteit van uw internetverbinding benut.

Met “Video Adaptivity” bepaalt u in welke mate de beeldkwaliteit wordt gedegradeerd als compensatie voor gebruikers met een lagere bandbreedte. Organisatoren kunnen deze optie aanpassen zodat de instelling geldt voor alle deelnemers.

Stem de Video Adaptivity af op de beschikbare bandbreedtes

Tijdens een webconferentie:

  1. Klik op het pictogram “Settings” (Instellingen) boven het venster met deelnemers aan de linkerzijde; het dialoogvenster “Settings” wordt geopend.
  2. Kies een voorinstelling die werkt in uw situatie:
    • “Balanced” (Gebalanceerd): dit is de standaardinstelling voor de beeldadaptiviteit, waarmee u de beeldkwaliteit met maximaal 40% verlaagt.
    • “Stability” (Stabiliteit): als er bij uw deelnemers toch nog connectiviteitsproblemen optreden of als de verbinding wordt verbroken, sleept u de schuifregelaar naar deze voorinstelling. Hiermee verlaagt u de beeldkwaliteit met maximaal 80% voor deelnemers met een lagere bandbreedte.
    • “Quality” (Kwaliteit): voor de best mogelijke beeldkwaliteit, ongeacht de verbindingsspecificaties van uw deelnemers, kiest u deze voorinstelling; de beeldkwaliteit wordt dan met maximaal 15% verlaagd.
  3. Sluit het dialoogvenster om de instelling toe te passen.

Klaar! Alles is gereed voor een stabiele WebMeeting-beleving voor uzelf en uw deelnemers. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor WebMeeting voor meer informatie.