Profiteer van de geïntegreerde tools voor appbeheer in G Suite om de 3CX-app voor Android te implementeren op de persoonlijke of zakelijke telefoons van uw gebruikers. Op toestellen met een door het bedrijf verstrekt e-mailadres wordt de nieuwste 3CX-app voor Android automatisch gedownload en geïnstalleerd, waarna de app kan worden geprovisioneerd. Gebruiken uw medewerkers hun privételefoons ook voor zakelijke doeleinden, dan kunt u eenvoudig onderscheid maken tussen werkgerelateerde en persoonlijke apps en gegevens. Volg deze stappen om de 3CX-app voor Android in een mum van tijd op de telefoons van uw gebruikers te implementeren!

Bereid uw medewerkers voor op 3CX

Automatisch geïmplementeerde app op Android-apparaten via G SuiteIn deze voorbeelden ziet u hoe u de 3CX-app voor Android kunt implementeren via uw G Suite-account, zowel op privé- als bedrijfstelefoons:

Privételefoons

Nieuwe medewerkers van uw bedrijf wilt u het liefst zo snel mogelijk aan de slag kunnen zetten. Als zij hun privételefoon gaan gebruiken voor werkgerelateerde taken, creëert u voor deze medewerkers een nieuw e-mailadres dat zij kunnen configureren. Na de configuratie worden deze telefoons onderdeel van een opgegeven OU en krijgen ze automatisch opdracht de geselecteerde 3CX-app voor Android te implementeren. Nieuwe gebruikers hoeven alleen maar hun webclient te openen en een QR-code te scannen om hun toestel te provisioneren of het provisioneringsbestand in hun welkomstmail te openen. Daarna kunnen ze de extensie gebruiken op hun eigen telefoon! Zo kunnen ze hun persoonlijke apps onder hun eigen account blijven gebruiken en staat de 3CX-app voor Android onder hun zakelijke account.

Bedrijfstelefoons

Wilt u de controle houden over zakelijke apps en gegevens, dan kunt u uw medewerkers een telefoon van de zaak geven. Creëer vervolgens een speciaal e-mailaccount in G Suite en plaats dit in een afzonderlijke OU. U kunt de 3CX-app voor Android implmenteren door deze telefoons met dit account te configureren en de 3CX-app voor Android op de whitelist plaatsen zodat deze automatisch wordt geïnstalleerd en niet kan worden verwijderd. De medewerkers kunnen vervolgens hun persoonlijke of zakelijke e-mailadres toevoegen en de 3CX-app voor Android kan worden geprovisioneerd.

Automatische implementatie van app configureren

U kunt de 3CX-app voor Android eenvoudig configureren voor automatische implementatie. Meld u aan bij uw G Suite-account met beheerdersrechten en:

Beperk appbeschikbaarheid tot apps op de whitelist via G Suite

  1. Klik op “Devices” (Apparaten) om naar de sectie voor apparaatbeheer te gaan.
  2. Klik op “App Management” (Appbeheer) > “Manage Apps for Android Devices” (Apps voor Android-apparaten beheren).
  3. Selecteer een van de volgende opties:
    • “Allow all apps in the Play Store, including whitelisted apps” (Alle apps in de Play Store toestaan, inclusief whitelist-apps) – geschikt voor privételefoons die ook zakelijk worden gebruikt.
    • “Restrict app availability to whitelisted apps only” (App-beschikbaarheid beperken tot whitelist-apps) – kan worden gebruikt om apps op telefoons van de zaak te beperken voor een beter beheer.
  4. Klik op “Manage Whitelisted Apps” (Whitelist-apps beheren) en klik daarna op de gele “+” rechtsonder in de hoek om een nieuwe app toe te voegen.
  5. Zoek de 3CX-app voor Android en selecteer deze.
  6. Kies of u de app op de whitelist wilt zetten voor alle gebruikers of voor een specifieke OU, en geef deze OU dan op. Klik op “Save” (Opslaan).
  7. Klik nu op de optie “Automatically install app on all devices” (App automatisch installeren op alle apparaten) en klik op “Save” (Opslaan).

Klaar! De app wordt nu automatisch geïmplementeerd op alle telefoons met een geconfigureerd e-mailaccount onder de geselecteerde OU of voor heel het bedrijf.

Installeer de app automatisch op Android-apparaten via G Suite

U kunt de configuratie-opties voor de app aanpassen door op de app in de whitelist te klikken en daarna op het menu met drie puntjes aan de rechterzijde. U kunt bijvoorbeeld de mogelijkheid voor de gebruiker om de app te verwijderen, uitschakelen.