Update: v15.5 is niet langer beschikbaar. Download de nieuwste versie hier.

We zijn druk bezig geweest de laatste hand te leggen aan een grote nieuwe update, met een aantal geweldige nieuwe functies en ontwikkeld op basis van onze bewezen v15-basisarchitectuur voor meerdere platformen. Vandaar ook de naam 15.5.

3CX Web Client

De belangrijkste functie van v.15.5 is de gloednieuwe 3CX Web Client. Deze client is ontwikkeld met de nieuwste webtechnologie (Angular 4) en biedt gebruikers eenvoudig toegang tot alle belangrijke 3CX-functies zonder dat er software hoeft te worden geïnstalleerd. De client integreert videoconferenties, chat, een gloednieuw switchboard en een online wallboard. Bovendien heeft de client een moderne uitstraling met een sterk verbeterde gebruiksvriendelijkheid: nu kunt u videoconferenties direct in de client plannen of starten.

Belangrijk: vraag uw welkomste-mail opnieuw aan om de aanmeldgegevens voor uw Web Client te ontvangen. Beheerders kunnen de nieuwe optie “Select All” (Alle selecteren) in de beheerconsole gebruiken om een welkomste-mail naar alle gebruikers tegelijk te verzenden.

Beheer van CTI en IP-telefoons

We hebben het beheer van desktoptelefoons grondig herzien. Ondersteunde telefoons, in eerste instantie van Snom en Yealink (upgrade naar de nieuwste firmware vereist), kunnen nu worden beheerd via de desktopclient, zelfs als uw telefoonsysteem draait in de cloud (Fanvil en Htek zijn bezig met updates). Hierbij wordt gebruikgemaakt van uaCSTA-technologie. U kunt blind of aangekondigd doorschakelen, gesprekken opnemen en conference calls starten zonder de complexe interface van een desktoptelefoon te hoeven leren kennen. Deze krachtige nieuwe functie wordt gecompleteerd met een gloednieuwe Chrome-extensie voor bellen met een klik. U kunt ook 3CX-softphones op afstand beheren (in deze alfaversie moet u hiervoor bijgewerkte versies installeren).

En… hotelmodule, Firebase-pushberichten, fax over G.711

En dat is nog niet alles! We hebben de hotelmodule weer toegevoegd aan 3CX en deze module zit nu GRATIS bij elke Pro-licentie. We ondersteunen pushberichten van Google’s nieuwe Firebase (vereist voor nieuwere versies ter ondersteuning van pushmeldingen) en hebben fax over G.711 toegevoegd. Ook de functie voor muziek in de wachtstand is verbeterd. En nu kunt u ook op Linux-systemen PDF-rapporten genereren.

Waar kunt u 15.5 bemachtigen?

U kunt de Linux- of de Windows-versie downloaden, of u kunt v15.5 proberen via PBX Express! We configureren voor u een gloednieuwe telefooncentrale die u zelf kunt testen.

Windows

Linux: Volg deze handleiding – De volledige lijst met opdrachten ziet er dus als volgt uit:
wget -O- http://downloads.3cx.com/downloads/3cxpbx/public.key | apt-key add -
echo "deb http://downloads.3cx.com/downloads/3cxpbx/ /" | tee /etc/apt/sources.list.d/3cxpbx.list
apt-get update
apt-get install 3cxpbx

Let op: als u softphones wilt beheren via de webclient, moet u de nieuwste clients installeren:

Windows
Mac