Onze nieuwe versie heeft alweer een mijlpaal bereikt: 3CX v16 is nu beschikbaar als bèta en hard op weg de status van stabiele release te krijgen. Met de nieuwe v16 bèta beschikt u over nieuwe functionaliteit en… nieuwe hardwareplatformen. Lees snel verder voor een overzicht van de nieuwe functies en ontdek hoe u de bèta kunt testen.

Installeer 3CX op Raspberry Pi

Installeer uw 3CX-telefooncentrale op Raspberry PiHet gebeurt niet vaak dat software kan worden uitgebreid voor gebruik op nieuwe hardware, zeker niet als de software een complex real-time systeem als 3CX betreft. We zijn trots te kunnen melden dat de Raspberry Pi 3B+, niet groter dan een creditcard, kan worden toegevoegd aan de lijst met door 3CX v16 ondersteunde hardware! In onze handleiding leest u hoe u v16 op Raspberry Pi kunt installeren om uw voordeel te doen met deze baanbrekende ontwikkeling.

Verbeterd opnamebeheer

3CX v16 biedt externe archivering, filtering en opruiming van uw gespreksopnames met de nieuwste v16 bèta 1. Nu kunt u uw opnames bewaren in Google Drive of op een FTP-server met de opties en planning onder “Extern archiveren”. Oude opnames nemen daardoor geen kostbare opslagruimte van uw telefooncentrale in beslag en upgrades en updates kosten minder tijd.

Ook handig is de nieuwe functie “Opschonen” in “Opnames”, waarmee u lokaal opgeslagen of gearchiveerde gespreksopnames kunt verwijderen of alles kunt verplaatsen naar het externe archief. Met deze nieuwe functies wordt het gebruik van opslagruimte drastisch teruggebracht en kunt u uw opnames bewaren op goedkopere externe opslagruimte, waardoor uw 3CX v16-installatie veel kosteneffectiever wordt. Dankzij de nieuwe filterfunctie kunt u de gewenste opnames snel weer terugvinden. In onze handleiding leest u hoe u meer uit uw 3CX v16-telefooncentrale kunt halen.

Pop-out switchboard

Nieuw pop-out switchboard in 3CX v16 bèta 1

De nieuwste webclient in v16 bèta 1 heeft een grote functionaliteits- en gebruiksverbetering in de vorm van het nieuwe pop-out switchboard. Wachtrijbeheerders en medewerkers kunnen nu een aparte switchboardweergave gebruiken, die is overgenomen van de populaire switchboardfunctie in de Windows-client, zodat ze hun taken rechtstreeks in de webclient kunnen uitvoeren. Dit betekent dat ze hun oproepen en wachtrijen kunnen inzien en beheren via een browser op hun pc of Mac. Dit is eenvoud en functionaliteit in de praktijk.

Hoe bemachtigt u de bèta 1?

U kunt de v16 bèta 1 hieronder downloaden voor Windows of Linux. Of test de bèta 1 via PBX Express, waarbij we een gloednieuwe PBX voor u configureren die u naar hartenlust kunt testen!

Downloadkoppelingen:
Windows: 3CX v16
Linux: 3CX v16 op Debian 10 ISO – kies “Beta” in het scherm “3CX Update Channel”.

Bekijk het wijzigingsoverzicht voor deze versie en geef ons uw feedback via het communityforum.

Belangrijk: De alfaversie mag alleen worden geïnstalleerd voor evaluatiedoeleinden en wordt afgeraden voor productieve systemen. Deze versie valt niet onder een ondersteuningsovereenkomst.

Bekende problemen & vereisten

  • Gebruikers kunnen eigen opnames en opnames van groepsgebruikers niet filteren in de webclient; dit probleem wordt opgelost in de final release van v16.
  • In de beheerconsole ontbreekt de melding over de voortgang van het archiveren van opnames op de achtergrond; dit probleem wordt opgelost in de final release van v16.
  • Mislukte terugbelverzoeken in de wachtrij worden niet opgenomen in het verslag met mislukte terugbelverzoeken wanneer een terugbelverzoek niet wordt beantwoord; dit probleem wordt opgelost in de final release van v16.
  • Bij audioconferenties die zijn gecreëerd met Google als kalender is de kalenderomschrijving niet voorzien van de details van de conferentie; dit probleem wordt opgelost in de final release van v16.