Update 6 draait om systeemwijzigingen die het hosten van 3CX efficiënter en eenvoudiger maken. We hebben het geheugengebruik drastisch verlaagd met 30% en de beheerfuncties uitgebreid, zodat u eenvoudig een groot aantal instances kunt beheren.

Bovendien heeft 3CX plannen om “Hosted by 3CX” te implementeren, een optie waarmee partners kunnen kiezen voor een gehoste VoIP PBX-service, zodat zij zich kunnen richten op hun waardevolle dienstverlening in plaats van de technische kant van de implementatie van 3CX. Dit is een grote stap voorwaarts voor 3CX: met update 6 kunnen partners hosting en beheer van 3CX-instances aanbieden aan alle klanten!

Voorbereiden op Hosted by 3CX

In de afgelopen twee jaar hebben we veel ervaring opgebouwd met hosting in een privécloud. We hebben verbeteringen kunnen doorvoeren en onze functionaliteit en performance kunnen stroomlijnen, in voorbereiding op onze gehoste service. Dat betekent:

  • Minder geheugengebruik, waardoor we kleinere instances kunnen gebruiken
  • Meer functies voor beheer op afstand
  • Gestroomlijnde configuratie van instances

Instances die worden gehost door 3CX, worden gehost bij gerenommeerde en toonaangevende cloudproviders. Namen worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Focus op waarde

Als u kiest voor een door 3CX gehoste VoIP PBX, hoeft u zich niet meer bezig te houden met OS-beheer en updates voor de telefooncentrale: dat doen wij voor u. Geen zorgen en geen tijdrovende taken meer! We nemen die last van u over, zodat u zich kunt richten op waardevolle services als training, ondersteuning en de verkoop van randapparatuur.

Gratis te proberen voor ALLE partners

Partners kunnen nu onze hostingoptie (op dit moment in bèta) proberen voor hun eigen NFR-sleutels.  Selecteer in het partnerportaal de implementatie-optie en kies “Let 3CX Host”. U kunt ervoor kiezen uw testlicentie, actieve licentie of beide te laten hosten! Laat ons vooral ook weten wat u ervan vindt. Onze hostingservice is beschikbaar in geselecteerde landen; bekijk hier of uw land daartoe behoort.

Office 365-synchronisatie

hosted-voip-pbx

3CX update 6 alfa bevat een vernieuwd mechanisme voor Office 365-synchronisatie, voor verbeterde synchronisatie tussen gebruikers, contactpersonen en agendastatus. In vorige versies werd de synchronisatie met 3CX gebaseerd op de gebruikersnaam van de Office 365-gebruiker. Vanaf deze update maakt het synchronisatiemechanisme ook gebruik van het e-mailadres, waar van toepassing.

We hebben ook een optie voor een gedeeld postvak toegevoegd, zodat contactpersonen in Office 365 gesynchroniseerd blijven met contactpersonen in het 3CX-bedrijfstelefoonboek, dat voor alle extensies toegankelijk is. U kunt deze optie inschakelen in de 3CX-beheerconsole, zoals hierboven afgebeeld.

Nieuwe Windows-client (bèta)

Bij de alfa brengen we ook een update voor onze Windows-client uit, met enkele kleine verbeteringen.

  • Verbeterde functie voor audioconferenties, consistenter met de webclient
  • Verbeterde microfoonconfiguratie in audio-instellingen
  • Verbeterde filtering van contactpersonen

Bekijk het complete wijzigingsoverzicht voor de Windows-client en download de bèta hier.

Download de alfa

Klik op “Updates” in het dashboard van de Beheerconsole, selecteer “v16 Update 6 Alfa“ en klik op “Selectie downloaden” om deze update te installeren.

U kunt de v16 update 6 alfa voor Windows of Linux ook als volgt downloaden:

Bekijk het wijzigingsoverzicht voor deze versie en geef ons uw feedback via het communityforum.

Belangrijk: De alfaversie mag alleen worden geïnstalleerd voor evaluatiedoeleinden en wordt afgeraden voor productieve systemen. Deze versie valt niet onder een ondersteuningsovereenkomst.