Geen computer in de buurt? Nu kunt u inbellen bij uw 3CX WebMeeting

Ontdek de nieuwste update voor 3CX WebMeeting, vers uit de virtuele oven! De nieuwe versie bevat inbelfunctionaliteit en tal van andere handige nieuwe functies en updates. Lees verder voor een overzicht.

Nieuwe inbelfunctionaliteit

Vanaf nu kunt u inbellen bij uw 3CX WebMeeting! Deze krachtige functionaliteit is naadloos geïntegreerd met uw telefooncentrale en biedt u de mogelijkheid inbelnummers te configureren via de conferentie-instellingen van uw telefooncentrale. Mensen die onderweg zijn of zich eenvoudigweg niet in de buurt van een computer bevinden, kunnen daarmee via een traditioneel telefoongesprek deelnemen aan een WebMeeting.

In 3CX v16 (spoiler!) en nieuwere versies vindt u een speciale WebRTC-bridge voor naadloze communicatie tussen WebMeeting en uw 3CX-telefooncentrale, zodat u probleemloos kunt inbellen bij een webvergadering.

How werkt het? IAls iemand inbelt bij een vergadering, maar er nog niemand aan de WebMeeting-aanwezig is, blijft alles lokaal in uw telefooncentrale. Wanneer mensen zich aan beide zijden aanmelden, wordt er automatisch een verbinding tussen uw telefooncentrale en WebMeeting tot stand gebracht. Deze verbinding wordt via de inbelfunctie beheert door de organisator via de conferentiefunctie in de 3CX-webclient.

Nieuwe functionaliteit voor 3CX WebMeeting met de nieuwste update

De nieuwe WebMeeting-pagina “Deelnemers uitnodigen” bevat (a) inbelnummers (DID’s), (b) de ID/PIN van de vergadering, en (c) sneltoetsen voor de info over en link van de vergadering, zoals hierboven weergegeven.

Verbeteringen in de gebruikersinterface

Nieuwe interface in 3CX WebMeeting

Bij 3CX houden we van vernieuwing, dus hebben we WebMeeting een facelift gegeven om de gebruikersinterface efficiënter te maken. Het deelnemers- en chatvenster zijn nu iets groter en de UI-effecten en bijbehorende uitstraling zijn verbeterd. Ook heeft elke deelnemer nu een eigen indicator voor het audiovolume; een kleine maar praktische functie tijdens vergaderingen.

Adaptieve videokwaliteit met WebRTC

Het is goed mogelijk dat u weleens problemen met het netwerk of de bandbreedte hebt ervaren, waarbij de verbinding met uw WebMeeting-vergadering werd verbroken. We hebben geprobeerd dit probleem op te lossen met de nieuwe “Adaptieve videokwaliteit”, waarmee de beeldkwaliteit automatisch wordt verlaagd in plaats van dat de verbinding wordt verbroken door problemen met het netwerk of de bandbreedte. Daarnaast heeft 3CX WebMeeting een robuuste mogelijkheid tot 20% pakketverlies aan te kunnen voor gebruikers met een haperende verbinding. Dat zou een groot verschil moeten maken tijdens uw vergaderingen!

Met de drie ingebouwde voorinstellingen, Stabiliteit, Balans (standaard) en Kwaliteit, kan de kwaliteit van de vergadering worden teruggebracht tot respectievelijk 25%, 60% en 80%. Dit is handig in vergaderingen waarbij een goede verbinding niet voor alle deelnemers kan worden gegarandeerd. De organisator kan beslissen hoeveel beeldkwaliteit wordt opgeofferd ten gunste van een stabiele verbinding voor de deelnemers.

Eenvoudige en geavanceerde statistieken

Uplink- en downlinkcapaciteit in 3CX WebMeeting

Voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in het bandbreedtegebruik van 3CX WebMeeting, hebben we een deelvenster toegevoegd met eenvoudige statistische gegevens over het netwerk. Deze informatie is te bekijken via het deelvenster “Statistieken” in de instellingen van WebMeeting.

Er zijn ook geavanceerde statistische gegevens beschikbaar voor WebRTC-experts die de interne werking en functionaliteit van 3CX WebMeeting nader willen bekijken. Denk hierbij aan videoresolutie, bitsnelheid, download- en uplinkinformatie en de verbinding van de server waarop de vergadering draait.

Bekende problemen en beperkingen

  • Ingebelde deelnemers hebben geen geavanceerde rechten tijdens de vergadering (rol, chat enz.)
  • De audiokwaliteit van de vergadering neemt af bij ingebelde gebruikers, omdat de codec wisselt van HD Opus naar G722.
  • Op dit moment is inbellen bij Quick-Meetings niet mogelijk om veiligheidsredenen

Bekijk het wijzigingsoverzicht voor 3CX WebMeeting voor meer informatie en geef ons uw feedback via het communityforum.

By |December 4th, 2018|0 Comments

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express