U zult zeker blij verrast worden door de nieuwste visuele verbeteringen en functionele wijzigingen in de 3CX-apps voor Android en iOS. De verbeterde chatfunctie is sneller en gebruiksvriendelijker. Ook hebben we delen van de gebruikersinterface verbeterd en overzichtelijker gemaakt, ter voorbereiding op nog meer UI-verbeteringen.

Verbeterde chatfunctie - AndroidVerbeterde chatfunctie - iOSVerbeterde chatfunctie
Waarschijnlijk zullen de enorme verbeteringen in de chatfunctie u als eerste opvallen in deze release. Berichten staan voortaan in het hoofdscherm van de app, zodat u nu nog eenvoudiger een bericht kunt sturen naar een collega of een groepschat kunt starten. Wilt u de groepschat uitbreiden naar een audioconferentie? Dat doet u met een simpele druk op de ingebouwde knop “bellen” in het groepschatvenster. In een één-op-één chat start u met deze knop een telefoongesprek met de ander.

De tekstindeling en datum en tijd van berichten zijn in één oogopslag terug te vinden. Binnenkort voegen we ook functies voor bijlagen en afbeeldingspreviews toe.

Verbeteringen in de gebruikersinterface
Delen van de gebruikersinterface zijn overzichtelijker gemaakt; overbodige pictogrammen zoals het “i”-helppictogram en het oude meldingspictogram voor chatberichten, zijn verwijderd uit de menubalk boven aan het scherm. Daardoor is de interface duidelijker en strakker geworden. Bovendien hebben we linksboven in het scherm een nieuw schuifmenu toegevoegd, waardoor de app een frisse nieuwe look heeft gekregen en nog gebruiksvriendelijker is. Nu kunt u op het nieuwe pictogram linksboven tikken OF uw scherm naar rechts vegen om voicemails, opnamen en andere instellingen weer te geven. Ook kunt u snel naar uw accountpagina navigeren door op uw avatar te tikken.

In de Android-app zijn opties zoals Opnieuw provisioneren, Opnieuw registreren, Credentials opnieuw verzenden en diverse andere opties naar het menu “Instellingen” verplaatst.

Wijzigingen voor IPV6 en SIP
We hebben belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het interne mechanisme van de app om de IPV6-compatibiliteit te verbeteren. Ook hebben we stappen gezet in de richting van een verbeterde TLS-compatibiliteit. Deze gloednieuwe verbeteringen zijn al uitgebreid getest door ons QA-team. Mocht u toch problemen ondervinden, meld ze dan via [email protected] of [email protected] en help ons de apps verder te verbeteren.