3CX in de cloud

De cloud ontwikkelt zich in rap tempo tot de standaard in IT-dienstverlening. Een belangrijke factor achter deze groei is Software-as-a-Service (SaaS). Hoewel de markt nog relatief jong is, lijkt er nu al een consolidatieslag gaande. Een paar grote namen die domineren:

Waarom deze exponentiële groei? Wat doet de cloud voor een gebruiker?

Deze gebruiker verwacht 3 zaken:

  1. Betalen voor gebruik van een dienst vs betalen voor hardware, software en beheer
  2. Geen zorgen over bijkomende kosten, onderhoud, capaciteit, back-ups en technische support
  3. Snel en eenvoudig te gebruiken, met meerdere gebruikers tegelijk

Particulier vs Zakelijk gebruik

Cloud gebruik is diep verweven in onze maatschappij. Zo diep zelfs, dat we ons niet meer realiseren dat we allemaal gebruikers zijn. Ga maar na, we delen foto’s via Facebook, we bekijken video’s op YouTube en we luisteren muziek via Spotify.

Voor de zakelijke gebruiker is de cloud beter herkenbaar. Hier is deze grofweg in te delen in 3 categorieën:

  1. IaaS (Infrastructure as a Service) is de eenvoudigste vorm. Deze biedt extra servers en opslag voor bedrijven die snel toegang willen tot extra ruimte en rekenkracht. Dit zijn vaak techbedrijven met veel IT kennis in huis.
  2. PaaS (Platform as a Service) helpt bedrijven met het ontwikkelen van software. De PaaS omgeving is vaak voorzien van .Net, Python of Java. Deze wordt vaak gebruikt door bedrijven die hun developer omgeving willen outsourcen.
  3. SaaS (Software as a Service) is het grootste en het meest ontwikkelde deel. Hier zijn de applicaties beschikbaar die u nodig heeft om direct zaken te kunnen doen. Bekende voorbeelden zijn Salesforce, Office 365, Google Apps, Zendesk, 3CX, Dropbox etc.

Beveiliging

De cloud klinkt heel erg open en ver weg. Hoe zit het dan met de veiligheid? In 2014 is de cloud qua basic features tot wasdom gekomen. Vanaf dat moment werd security de primaire focus. Inmiddels is de cloud omgeving net zo goed of beter beveiligd dan de traditionele IT omgeving.

3CX in de cloud

3CX is eenvoudig uit te rollen in de cloud. Waarom is dat juist nú zo interessant? Amazon, Google, Microsoft en OVH vechten elkaar de tent uit om de meest dominante speler te worden. Dit betekent dat er veel wordt geïnvesteerd en dat de prijzen onder druk staan. Krachtige services en scherpe prijzen zijn het gevolg.

Lees meer over de cloud providers. Start een 3CX centrale en kies de omgeving die bij je past.

By |January 8th, 2019|0 Comments

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express