Future Growth 20172016 is een prima jaar geworden voor 3CX, waarin we al onze groeiplannen hebben gerealiseerd. Een van de belangrijkste mijlpalen van afgelopen jaar is de release van versie 15 van onze IP PBX 3CX Phone System. Met versie 15 is de basis voor de toekomst gelegd: door deze grondige update kunnen we er namelijk een tandje bovenop doen als het aankomt op het lanceren van nieuwe features. Maar het geeft onze klanten en partners ook vrijheid: ons IP telefoonsysteem kan on premise en in de cloud draaien, op een kleine appliance, op een server – virtueel of niet – of via een cloudserver van bijvoorbeeld Amazon. En dat voor zowel Windows als Linux, gebruikmakend van zowel Windows softphones, Mac softphones als SIP toestellen.

Marktaandeel verdubbelen

het afgelopen jaar hebben we een groei laten zien van ruim vijftig procent. In 2017 gaan we zelfs nog harder groeien. Dankzij twee grote strategische partnerships die we zijn aangegaan, komen er zo’n 100.000 ondernemingen bij die allemaal overgaan op 3CX. Onze organische groei ging al hard, maar dankzij dit partnership kunnen we ons marktaandeel verdubbelen of zelfs meer dan dat.

Die groei is logisch wanneer je kijkt naar de wereldwijde 3CX-olievlek die zich steeds verder aan het verspreiden is. Een kantoor in Tampa, Florida, bijvoorbeeld. Maar vooral in Zuid-Amerika en Afrika gaat het hard; in Zuid-Afrika is recent een 3CX-kantoor geopend van waaruit we verder uitbreiden over het gehele continent en op die manier ook daar ons VoIP telefoniesysteem voor het MKB introduceren.

Ook in Nederland willen we harder gaan. Daarvoor staan drie dingen op onze agenda: acquisities doen, 3CX aanbieden via meerdere platforms als Linux en appliances, en tot slot verwachten we veel van de 3CX Gratis PBX Edition; kleine bedrijven tot acht gebruikers kunnen gratis 3CX gebruiken. Dit doen wij omdat wij het vertrouwen hebben dat de klant bij 3CX blijft en met 3CX gaat doorgroeien. Dat gaat veel doen voor ons marktaandeel.

Innoveren

Toch blijft dit allerbelangrijkst: groeien kunnen we niet zonder te blijven innoveren met ons VoIP Telefoniesysteem. En dat is wat we dankzij 3CX versie 15 veel sneller kunnen. Zo hebben we het web conferentie-systeem WebMeeting aan 3CX toegevoegd wat een enorm succes is wanneer we naar de gebruikersstatistieken kijken. Bijna al onze klanten beginnen het nu te gebruiken binnen ons VoIP platform. Telefonie blijft natuurlijk ontzettend belangrijk voor 3CX, daarbovenop komt een steeds grotere rol voor video- en webconferencing geïntegreerd in het telefoonsysteem. De gigantische groei van videoconferencing stopt zeker niet in 2017, integendeel: ik denk dat onze klanten er nog meer gebruik van gaan maken. Verder willen steeds meer bedrijven dit geïntegreerd hebben in hun Unified Communications-platform. Wij kunnen dat bieden. Deze vorm van PBX heeft de toekomst.