Als u de 3CX ISO in 2017 hebt gedownload, gebruikt u waarschijnlijk Debian 8. Voor de volgende update of versie moet u upgraden naar Debian 9.

Update 6 heeft een script waarmee u automatisch overstapt op Debian 9. U hoeft u niet aan te melden bij SSH of opdrachten in te voeren in de Linux Shell. We raden u aan deze upgrade buiten kantoortijden uit te voeren en bij gebruik van een VM een snapshot te maken.

Eenvoudig upgraden van Debian 8 naar 9 via de 3CX-beheerconsole.

BELANGRIJK

  • Maak uit voorzorg een volledige back-up van uw systeem en sla deze op een aparte locatie op (dus niet op de host). Gebruikt u 3CX als VM, maak dan een snapshot.
  • Deze upgrade is ontwikkeld voor installaties die zijn uitgevoerd met de 3CX ISO. Hebt u Debian 8 handmatig geïnstalleerd, dan dient u de upgrade ook handmatig uit te voeren.
  • Als u andere software hebt geïnstalleerd, zoals een VPN, dient u de upgrade handmatig uit te voeren. De upgrade-informatie vindt u hier.
  • De upgrade neemt circa 20 minuten in beslag. De telefooncentrale is niet werkzaam tijdens de upgrade.

Upgraden naar Debian 9:

  1. Controleer of u daadwerkelijk Debian 8 gebruikt. Gebruikers van Debian 8 zien een melding dat er een update voor het besturingssysteem beschikbaar is. Als u deze melding niet ziet, maakt u geen gebruik van Debian 8.
  2. Klik op de update. Het upgradescherm wordt geopend. Lees de disclaimer en klik op “Upgrade” om het proces te starten. De upgrade doet het volgende:
    1. De 3CX-installatie verwijderen (database, voicemails enz. blijven behouden).
    2. Het besturingssysteem upgraden naar Debian 9.
    3. De nieuwste updates voor Debian installeren (zodat uw installatie helemaal up-to-date is).
    4. De nieuwste versie van 3CX installeren en de data herstellen.
  3. Zodra de upgrade is voltooid en het systeem weer actief is, ontvangt de beheerder een e-mail.