3cx sbc benefitsVorige week brachten we een update uit voor de 3CX SBC met ondersteuning voor zowel Debian als Windows en Raspberry Pi. Maar waarom zou een bedrijf kiezen voor de 3CX SBC en wat maakt ondersteuning voor Debian zo speciaal?

Ik zal het uitleggen …

De SBC wordt gebruikt om een extern kantoor te verbinden met het hoofdkantoor. Een van de voordelen van de 3CX SBC is dat je niet voor elke locatie een 3CX PBX-licentie hoeft te kopen. In plaats daarvan gebruik je één hoofd-PBX op het hoofdkantoor en een SBC op alle externe kantoren. Daarmee bespaar je een hoop kosten.

Je kunt je afvragen waarom je de externe kantoren niet gewoon een externe telefoon zou geven. Dat is nog een voordeel van de SBC: een externe telefoon leidt tot audio- en netwerkproblemen omdat de verbinding via veel verschillende routers loopt. Met de SBC heb je dat probleem niet.

En waarom Debian?

Voorafgaand aan de nieuwe update moest je per extern kantoor 24/7 een Windows-machine laten draaien, met de bijbehorende kosten voor de Windows-licentie en de machine.  Je kon de SBC natuurlijk installeren op een laptop, maar wat gebeurt er als die laptop crasht of niet op kantoor aanwezig is? Dan werken je telefoons niet meer! OF je kunt een Raspberry Pi kopen voor een euro of honderd en je SBC daarop laten draaien. Maar dit is een klein apparaatje van 5 volt voor 5 tot 10 gebruikers. En dan heb je telefoons, met ontelbare BLF-lampjes, allemaal verbonden met de PBX op het hoofdkantoor, met 300 gebruikers, regelmatig updates … Niet bepaald een oplossing voor de lange termijn.

Nu is er dus ondersteuning voor Debian, dat gratis is. Eventueel kun je voor een klein bedrag een Debian VM kopen en dan heb je een compleet besturingssysteem voor de 3CX PBX waarbij de SBC draait op Debian.

Hoe mooi is dat? Je hebt een gratis oplossing op een gratis besturingssysteem, met een heuse netwerkstack van serverklasse en een ongekend lage geheugenbelasting, dankzij de efficiëntie van het besturingssysteem. En als je geen systeem hebt met VMware erop, kun je altijd nog een mini-pc kopen en die gebruiken.

Lees onze handleiding voor meer informatie over de 3CX SBC.

3CX SBC voor Windows downloaden