Wat is (VOIP) Voice over IP?

Voice over IP (spraak over IP) is hetzelfde als Voice over Internet Protocol en is beter bekend als VoIP.

Voice over IP verwijst naar de verspreiding van spraakverkeer over op internet gebaseerde netwerken. Internet Protocol (IP) was oorspronkelijk ontworpen voor gegevensnetwerken en als gevolg van het succes hiervan is het protocol aangepast voor spraaknetwerken.

Voice over IP (VoIP) kan taken vergemakkelijken en diensten leveren die lastig of duur zijn om te implementeren bij het werken met het traditionele PSTN:

  • Het is mogelijk om meer dan één telefoongesprek over dezelfde breedband telefoonlijn te voeren. Op deze wijze kan Voice over IP het toevoegen van telefoonlijnen voor bedrijven vereenvoudigen.
  • Opties waarvoor telecombedrijven meestal extra rekenen, zoals doorschakelen, nummeridentificatie of automatisch opnieuw bellen, zijn eenvoudig uit te voeren met de Voice over IP-technologie.
  • Unified communications zijn beveiligd met de Voice over IP-technologie omdat dit de integratie mogelijk maakt met andere diensten die op internet beschikbaar zijn, zoals videogesprekken, berichten enzovoort.

Deze en nog veel meer voordelen van Voice over IP zorgen ervoor dat bedrijven in een verbijsterend tempo VoIP-telefoonsystemen invoeren.

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express