Wat is een TDM PBX?

Een TDM (Time Division Multiplexers) PBX is een van de meest gangbare types van spraak infrastructuur, met name omdat dit de eerste PBX variant was. Een TDM PBX bestaat uit merkgebonden en op zichzelf staande systemen omdat het voor de moderne server technologie werd uitgevonden.

Doordat de TDM PBX uit verschillende boards bestaat, met verschillende functies, zoals bijvoorbeeld intercom functionaliteiten of analoge extension boards, is het einde van de TDM PBX in zicht. TDM PBX boards zijn uitsluitend compatible met systemen en architectuur van dezelfde aanbieder wat ervoor zorgt dat gebruikers altijd zijn aangewezen op deze zelfde aanbieder.

Een TDM PBX heeft dedicated ondersteuners nodig om het te gebruiken en extensief onderhoud aan ter plegen. Het wordt voornamelijk gebruikt door bedrijven die hun kabel netwerk nog niet hebben aangepast.
Het grote verschil tussen de TDM PBX en een IP PBX is date en IP PBX het Internet Protocol gebruikt om gesprekken tot stand te brengen, waarbij een TDM PBX fysieke handelingen en switches gebruikt om dit te bereiken. Daarbij komt dat een IP PBX schaalbaar is, geen vendor lock-in kent en kosten voor telefonie en telecom drastisch verlaagd.

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express