Dagelijks maken duizenden werknemers overal ter wereld op afstand verbinding met hun kantoor. Het belang van deze technologie wordt nog eens extra onderstreept door de recente uitbraak van COVID-19, het coronavirus. Bedrijven die niet over de hiervoor benodigde software beschikken, bevinden zich inmiddels in een netelige situatie: ze kunnen hun medewerkers niet naar kantoor laten komen en ook niet vanuit huis laten werken.

Voor deze bedrijven zit er niets anders op dan vlug nog een oplossing voor werken op afstand te zoeken, waarbij hoge kosten worden gemaakt om de zaken maar draaiend te houden. Gelukkig hebben we goed nieuws. Misschien had u al gezien dat verschillende softwareontwikkelaars hun communicatieoplossingen tijdelijk goedkoper of gratis beschikbaar stellen in het licht van de uitbraak van COVID-19. 3CX biedt echter een versie die blijvend gratis is.

Of u nu overweegt de permanente stap te maken naar werken op afstand, of uw kantoor tijdelijke maatregelen treft, met onze gratis licentie voor de standaardversie beschikt u over een complete WebRTC-webconferentieoplossing. Niet slecht, toch?

Gratis communicatiefuncties, altijd en overal

Thuiswerkers kunnen gebruikmaken van onze telefooncentrale met een uitgebreide set functies, zoals status, instant chat en live websitechat, een webclient en smartphone-apps om in contact te blijven met collega’s en klanten. Met 3CX WebMeeting kunnen ze elkaar bovendien zien en samenwerken via bijvoorbeeld het whiteboard, de functie voor het delen van PDF-bestanden, polling en meer. En dankzij de geïntegreerde WebRTC-technologie kunnen ze eenvoudig vergaderingen houden in hun browser, zonder extra downloads of plug-ins.

WebMeeting is niet alleen ideaal voor werknemers die vanuit huis willen werken, maar ook een uitstekende oplossing voor e-learning. Het biedt een betrouwbare oplossing voor leren en samenwerken op afstand en kan dus door scholen en universiteiten worden gebruikt in situaties waarbij de studenten niet naar de campus kunnen komen.

Een goed voorbeeld van het gebruik van 3CX WebMeeting in een dergelijke situatie vindt u bij het Leonardi Instituti Superiori, een opleidingsinstituut in de Italiaanse universiteitsstad Perugia. De organisatie biedt tal van online opleidingen en gebruikt WebMeeting al vier jaar op dagelijkse basis voor e-learning.

Waarom 3CX voor werken op afstand?

Er zijn veel verschillende oplossingen voor werken op afstand beschikbaar, maar de meeste daarvan zijn ontzettend duur of hebben maar zeer beperkte gratis versies. Voor gebruikers die een gratis product willen om in contact te blijven met werknemers, studenten of klanten, is 3CX de absolute nummer één. U krijgt een complete webconferentieoplossing die bovendien veel stabieler is dan andere oplossingen.

Betrouwbare WebRTC-oplossing zonder bugs

Veel oplossingen voor werken op afstand hebben de laatste tijd te maken met een WebRTC-bug waardoor headsets niet werken en er audioproblemen optreden in producten op basis van WebRTC. Deze bug treedt op in software van Google Hangouts tot Meet Duo, en ook opensourceprojecten als Jitsi doen het niet veel beter. Bij 3CX hebben we deze bug echter opgelost in ons eigen platform, waardoor we veel stabieler zijn dan andere oplossingen. Dat is natuurlijk cruciaal in elke werkomgeving, maar zeker in crisistijden.

Hoe kunt u 3CX gratis bemachtigen? We hebben het heel eenvoudig voor u gemaakt om een gratis licentie te krijgen en 3CX desgewenst in de cloud te implementeren. U hoeft alleen maar dit formulier in te vullen voor een gratis licentie.