Uit onderzoek blijkt dat slechte communicatie met collega’s regelmatig tot fouten leidt.Volgens recent onderzoek wordt zakelijk Nederland regelmatig geconfronteerd met fouten doordat de onderlinge communicatie met collega’s niet goed verloopt. De oplossing is simpel: stroomlijn je communicatie met Unified Communications.

59 procent van de medewerkers geeft aan dat slechte communicatie met collega’s regelmatig tot fouten leidt. Als reden voor slechte communicatie noemt 55 procent stress en tijdsdruk. Daarnaast geeft 32 procent van de werknemers aan dat collega’s slecht bereikbaar zijn en wordt er in ruim de helft van organisaties (58%) slecht gerapporteerd. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Kwaliteit op de Werkvloer’ onder 1000 werknemers.

Ondanks dat gebrekkige communicatie leidt tot fouten, valt op dat zakelijk Nederland wel veel tijd steekt in onderlinge communicatie. 28 procent spendeert hier één à twee uur per dag aan, en nog eens ruim een kwart zelfs twee uur of meer.

Het goede nieuws is dat hier een oplossing voor is. Unified Communications zorgt er namelijk voor dat elke medewerker op zijn communicatietool en op zijn moment van voorkeur gecontact kan worden. Telefonie, instant chat, videocommunicatie, e-mail, voicemail, online vergaderingen, aanwezigheidsstatus (Presence), het is allemaal geïntegreerd in het UC-platform. Net als samenwerkingstools als file sharing en screen sharing. Communicatie raakt nooit meer kwijt, maar wordt per onderwerp verzameld, ongeacht het communicatiemiddel dat is gebruikt. En natuurlijk zijn al deze tools ook via mobiele apparaten beschikbaar.

3CX heeft een focus op het introduceren van de nieuwste technologieën en features om het zakelijk leven van medewerkers zo eenvoudig en productief mogelijk te maken. We willen organisaties helpen om succesvoller te zijn. We zijn met 3CX Phone System begonnen als een software PBX voor Windows, maar door goed naar onze partners en klanten te luisteren zijn we uitgegroeid tot een Unified Communications leverancier die Cloud en Mobility omarmt.

Onze UC- features zorgen voor een betere communicatie met collega’s en zorgen dat medewerkers vanaf elke locatie productief zijn: thuis, in de trein, in een café, net als op kantoor. Samenwerken – of collaboration – is eenvoudiger met functionaliteit als videoconferencing, whiteboard, polling, screensharing en meer. Vergaderen en werken met 3CX kan echt een productiviteitsverbetering betekenen ten opzichte van een face to face meeting. En niet te vergeten: medewerkers kunnen eenvoudig connecten met collega’s op afstand of klanten met een click op een button.

Zo voorkomt Unified Communications fouten in organisaties. Kortom: met onze UC PBX oplossing 3CX Phone System geven we bedrijven de tools om slechte interne communicatie naar het verleden te verbannen.