Wilt u het gebruik van videoconferencing binnen uw bedrijf stimuleren om bedrijfscommunicatie te verbeteren? Misschien maakt uw bedrijf al gebruik van videoconferencing voor bestuursvergaderingen en conferenties, maar niet voor de dagelijkse gang van zaken. Of wordt videoconferencing al veelvuldig toegepast binnen uw bedrijf, maar alleen door daartoe gemachtigde leidinggevenden. Misschien is dit zo omdat u denkt dat videoconferencing te duur of te onpraktisch is om breder ingezet te worden.

Klinkt bekend? Misschien wordt het dan tijd om meer te leren over de achterliggende technologie en alle voordelen die videoconferencing uw bedrijf kan bieden.

Uit onderzoek blijkt dat 87% van de gebruikers van videoconferencing zich meer verbonden voelt met collega’s en gelooft dat dit leidt tot een hogere productiviteit en efficiëntie. Daarnaast voelen medewerkers op locatie zich niet meer zo afgezonderd, omdat ze dagelijkse vergaderingen kunnen bijwonen. En omdat reiskosten hoog zijn, is videoconferencing een goed middel om de kosten van uw bedrijf drukken. Met videoconferencing kunt u regelmatig face-to-facecontact hebben met uw klanten, maar hoeft u geen extra tijd en geld te besteden aan een reis voor een persoonlijke afspraak. Of er binnen uw bedrijf nu op kleine of grote schaal gebruik wordt gemaakt van videoconferencing, het is altijd mogelijk meer uit dit hulpmiddel te halen, met deze tips:

  1. Bekijk eerst in welke mate uw bedrijf gebruikmaakt van videocommunicatie. Is videoconferencing al onderdeel van uw bedrijfscultuur? Als het antwoord ‘nee’ is, zoekt u uit waarom dat zo is en pakt u die oorzaken aan. Als toegang tot technologie bijvoorbeeld het probleem vormt, is er een snelle oplossing beschikbaar. Webconferenties zijn eenvoudig te starten via een IP-telefooncentrale. Met WebRTC-technologie kunt u van browser tot browser communiceren met audio, video en data, en kunnen deelnemers zich eenvoudig bij vergaderingen voegen zonder eerst software of plug-ins te hoeven downloaden.
  2. Stimuleer het gebruik van videocommunicatie binnen uw bedrijf. Sommige mensen zien zichzelf gewoon niet graag op beeld. Misschien zijn ze onzeker of bang dat ze iets stoms zeggen. Wat de reden ook is, probeer deze angst weg te nemen. Houd bijvoorbeeld spontane een-op-een videogesprekken met cameraschuwe medewerkers tot zij zich meer op hun gemak voelen. Benadruk ook hoe ze via face-to-facecommunicatie beter en effectiever kunnen communiceren met anderen.
  3. Hebben al uw medewerkers toegang tot de technologie voor videoconferencing? Zo niet, overweeg dan een oplossing te implementeren waarbij een onbeperkt aantal gebruikers is toegestaan op één platform. Als u bovendien kiest voor een platform dat gebruikmaakt van WebRTC, kunnen medewerkers op locatie deelnemen aan vergaderingen die ze anders zouden hebben gemist. Door deze face-to-facecommunicatie voelen medewerkers zich meer verbonden met hun collega’s, in tegenstelling tot bij een eenvoudig telefoongesprek..
  4. Uw bedrijf gebruikt regelmatig grafieken en tabellen om uw producten/diensten te presenteren en u bent bang dat deze presentaties niet zo effectief zijn via video. Met webconferentiefuncties zoals het delen van uw bureaublad, kunt u tijdens uw presentatie eenvoudig grafieken, spreadsheets en video’s delen met de andere deelnemers aan de vergadering.
    Ongeacht het huidige standpunt van uw organisatie, uw kunt het gebruik van video eenvoudig stimuleren op een tempo dat bij uw organisatie past. Hoe meer u echter gebruikmaakt van video, hoe groter de voordelen voor uw bedrijf. Een wijdverbreide videocultuur leidt uiteindelijk tot een productievere, efficiëntere werkomgeving voor zowel uw medewerkers als uw klanten.