Het heeft lang geduurd, maar langzaam wordt video een volwaardig onderdeel van bedrijfscommunicatie. Beschikbaarheid en betaalbaarheid zijn de eerste stap in het bewijzen dat videoconferencing de toekomst van zakelijke communicatie is.

De laatste jaren hebben we een toename gezien in videogesprekken voor privégebruik en nu zien we eindelijk ook een uptake van dit communicatiemiddel in business. Mooie voorbeelden zien we in de zorg, juridische dienstverlening, training & onderwijs, bij sollicitatiegesprekken en natuurlijk vergaderen op afstand voor medewerkers van bedrijven met meerdere vestigingen. De voordelen worden steeds duidelijker waardoor video nog alledaagser wordt. En dan vooral naast de traditionele toepassing van vergaderen op afstand.

Volgens ons gaat het er om dat je communicatie-feautures daar aanbiedt waar gebruikers ze nodig hebben, zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Dit betekent in onze visie dat het gebruik van videoconferencing via mobile clients gaat toenemen. Daarbij zien wij bij 3CX videocommunicatie steeds meer als een samenwerkingstool geïntegreerd in een totaalaanbod met andere features als whiteboard, screen sharing en content sharing. Met het verbeteren van de kwaliteit en de opkomst van nieuwe technologie als Virtual Reality en Artificial Intelligence, wordt videoconferencing een van de populairste manieren van communicatie.

Toename van web meetings

Over het afgelopen jaar hebben we bij de gebruikers van ons IP Telefonie systeem 3CX Phone System een toename van web meetings gezien van maar liefst 420 procent. Een ongelooflijk groeicijfer in populariteit dus en onze verwachting is dat dit snel doorgroeit.

Waarom groeit het zo hard? Omdat het videoconferencing platform van 3CX, WebMeeting, volledig geïntegreerd is in de IP PBX zonder additionele licenties of kosten. Het is nu veel eenvoudiger om videoconferences te houden, namelijk met een muisklik. Met WebRTC integratie is het gebruiksgemak nog verder toegenomen omdat personen via de internetbrowser – en dus zonder donwloads – deel kunnen nemen aan videogesprekken en -vergaderingen.

Samen met aanvullende features als whiteboard, polls, screen- en content sharing die helpen bij betere samenwerking, zorgen de verbeteringen in audio- en videokwaliteit voor een overall experience die veel waardervoller is.

Waarom heeft het zo lang geduurd met video als communicatiemiddel? Veel organisaties zijn langzaam in het adopteren van nieuwe technologie, zeker als het om communicatietechnologie gaat. Voor lange tijd is videocommunicatie gezien als een rage, een niet noodzakelijke feature die alleen maar extra geld kost. Maar er komt een nieuwe generatie op de arbeidsmarkt die heel andere voorkeuren hebben in de manier waarop ze samenwerken en communiceren. Dit zal op korte termijn de visie van organisaties veranderen ten aanzien van nieuwe communicatietechnologie als videoconferencing.

Als 3CX maken wij het eenvoudiger om video als communicatiekanaal te gebruiken. Door onze webconferencing tool te integreren in de IP Telefooncentrale geven we gebruikers de mogelijkheid om video te gebruiken zonder extra kosten of commitment. Als de feature voor handen is, zonder kosten, waarom dan niet gebruiken? En wanneer medewerkers dit doen, zien ze snel de voordelen; vooral bij de bedrijven met medewerkers buiten de deur, meerdere locaties en klanten in het buitenland. Beschikbaarheid en betaalbaarheid zijn de eerste stap in het bewijzen dat videoconferencing de toekomst van zakelijke communicatie is en misschien wel de nieuwe nummer één communicatietool wordt.

3CX was de eerste PBX- en UC-vendor die WebRTC integreerde in zijn video-oplossing. 3CX is tevens de eerste die webconferencing heeft verenigd met de PBX, zonder extra kosten en licenties. De focus van 3CX op dit gebied heeft zich uitbetaald, gezien de grote toename in gebruik. We werken continu aan het verbeteren en uitbreiden van alle aspecten van de PBX, inclusief videoconferencing. Daarom kunnen onze klanten in de nabije toekomst zeker nieuwe features en upgrades verwachten.