‘Gratis bestaat niet’, wordt weleens gesteld. Toch geeft 3CX regelmatig wat weg. Denk aan de Gratis PBX Edition en de PBX Express. Wat zit er precies achter deze strategie?

In feite is het heel simpel: als 3CX willen we met ons IP Telefoonsysteem meer marktaandeel en consolidatie. Het is ons doel om een van de grootste spelers in deze industrie te worden. Een beroemd citaat luidt: ‘There’s no such thing as a free lunch’. Wat is dan het addertje onder het gras van de ‘3CX freebies’? En nu komt het mooie: die is er niet! We zijn heel transparant over wat wel en niet inbegrepen is in de Gratis PBX-editie. Er is geen noodzaak om trucs uit te halen bij onze gebruikers omdat onze IP PBX een fantastisch product is, zelfs in de gratis variant.

In het eerste jaar is de 3CX VoIP Telefooncentrale compleet gratis. Dit is inclusief maintenance waardoor klanten gratis updates, firmwares, security updates en smartphone clients krijgen. Wanneer de klant na dit eerste jaar de gratis versie van de IP PBX wil blijven gebruiken, dient hij deze maintenance af te nemen. We zijn hier erg open over, en met een tarief van slechts 95 euro is het een koopje. Dit is gewoon goed nieuws voor kleinere bedrijven die topnotch PBX-functionaliteit nodig hebben. Tot 25 gebruikers is dit een uitstekende optie, wat betekent dat er zeer veel organisaties zijn die kunnen profiteren van een top-class communicatiesysteem voor een laag bedrag.

Ideale tool voor try-out

Het is leuk om zaken weg te geven, maar op welke manier gaat dit dan iets opleveren voor 3CX? Niet alleen is onze gratis IP PBX een mooie oplossing voor kleinere organisaties, het leent zich tevens als een ideale tool voor een try-out en evaluatie van het PBX-systeem. Veel gebruikers die starten met de Free PBX Edition zijn zo onder de indruk van het product, dat ze kiezen voor een upgrade. Het hele idee van de gratis versie is dat we zo gebruikers kennis kunnen laten maken met ons IP Telefoonsysteem en dat ze het goed kunnen evalueren. Het gaat daarbij ook om meer bekendheid te krijgen voor de naam 3CX. Doordat het gratis is, is de drempel weg om 3CX op proef te downloaden.

Zo maakt 3CX Unified Communications veel toegankelijker en hebben we een grotere naamsbekendheid en marktaandeel als resultaat. In de komende jaren gaat deze aanpak ons hopelijk in de Top-5 van PBX vendors krijgen.