Informatie over VOIP gateways – Meer weten over VOIP gateways

Een VOIP gateway is een toestel dat telefoonverkeer converteert naar IP voor verzending over een datanetwerk. Het wordt op 2 manieren gebruikt:

1. Om binnenkomende PSTN-/telefoonlijnen te converteren naar VOIP/SIP:

Op deze manier zorgt de VOIP gateway ervoor dat men oproepen kan doen en ontvangen op het gewone telefoonnetwerk. Voor veel bedrijven is het vaak noodzakelijk om de traditionele telefoonlijnen te blijven gebruiken omdat men zo een betere kwaliteit en een hogere beschikbaarheid kan garanderen.

2. Om een traditioneel PBX-/telefoonsysteem aan te sluiten op het IP-netwerk:

Op deze manier zorgt de VOIP gateway ervoor dat men kan telefoneren via VOIP. Telefonische oproepen vinden plaats via een VOIP service provider, of in het geval van een bedrijf met meerdere vestigingen kunnen de telefoonkosten tussen de verschillende kantoren gereduceerd worden door de gesprekken over het Internet te laten plaatsvinden. VOIP-gateways komen voor in de vorm van een extern apparaat of als PCI-kaart. De grote meerderheid zijn externe apparaten. Een VOIP gateway heeft een connector voor het IP-netwerk en één of meer poorten om telefoonlijnen op aan te sluiten.

beroNet-VoIP-Gateways

Type VOIP gateways

  1. Analoge toestellen: Analoge toestellen worden gebruikt om gewone analoge telefoonlijnen op aan te sluiten. Analoge toestellen hebben 2 tot 24 lijnen.
  2. Digitale toestellen: Digitale toestellen laten toe om digitale lijnen aan te sluiten, ofwel één of meer BRI ISDN-lijnen (Europa), één of meer PRI/E1-lijnen (Europa) of één of meer T1-lijnen (USA).

Fabrikanten van VOIP gateways

Vandaag de dag zijn er tal van VOIP gateways op de markt en aangezien de vraag drastisch toegenomen is, zijn de prijzen tegenwoordig interessant. Analoge VOIP-gateways zijn al verkrijgbaar vanaf $200 (€ 155). Enkele fabrikanten van VOIP-gateways zijn:

  • Patton electronics: http://www.patton.com
  • Audiocodes: http://www.audiocodes.com/
  • Vegastream: http://www.vegastream.com/
  • Mediatrix: http://www.vegastream.com/

Deze toestellen zijn allemaal te koop via een van de vele (online) winkels voor VOIP-producten.

Meer uitleg over IP PBX-systemen, over de verschillende types van VOIP-telefoons / SIP-telefoons en over VOIP gateways en hoe men deze te gebruiken kunt u op onze site vinden.

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express