3CX SIP-serversoftware

3CX is een SIP-server die werkt met populaire VoIP-gateways en SIP-telefoons en waarmee u snel een complete IP-telefooncentrale kunt opzetten. U kunt de SIP-server van 3CX eenvoudig downloaden en installeren op Windows en Linux. De configuratie voert u uit via een gebruiksvriendelijke webinterface.

Download uw gratis licentie voor de 3CX SIP-server

De gratis 3CX-licentie is goed voor maximaal 16 gelijktijdige gesprekken, 25 deelnemers per webconferentie en een onbeperkt aantal extensies. er zijn 3 betaalde versies verkrijgbaar van de 3CX SIP-server, inclusief gespreksrapportage, aanwezigheid, fax naar e-mail, CRM-integratie, geavanceerde callcenterfuncties (wallboard) en nog veel meer. Download uw gratis SIP-server vandaag nog.

Belangrijkste eigenschappen 3CX SIP-server

  • Ondersteunt SIP 2.0
  • Ondersteunt het gebruik van standaard telefoonlijnen en telefoonlijnen via SIP-gateways, en audiocodecs
  • Ondersteunt het gebruik van SIP-trunks en SIP-providers
  • Ondersteunt belangrijke codecs zoals G711, GSM, IspeeX en ILBLC
  • Verkrijgbaar als gratis versie met een onbeperkt aantal extensies

Het SIP-protocol

SIP staat voor Session Initiation Protocol, een protocol voor het opzetten van realtime communicatiesessies met een of meer deelnemers. SIP wordt het meest gebruikt voor spraakcommunicatie, maar is ook geschikt voor video en toekomstige toepassingen. SIP is onafhankelijk van de transportlaag en werkt dus op UDP, TCP en STCP. Alle spraak- en videocommunicatie loopt via een ander protocol, meestal RTP.

Er zijn veel RFC’s met betrekking tot SIP, maar de belangrijkste is RFC 3261.

SIP is een protocol op tekstbasis dat in grote mate vergelijkbaar is met HTTP. De oorspronkelijke ontwikkelaars, Henning Schulzrinne en Mark Handley, wilden een protocol ontwikkelen dat zijn oorsprong had in de IP-wereld in plaats van in de wereld van telecommunicatie. SIP is enorm populair en heeft in de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de acceptatie van VoIP en internettelefonie. Alle grote fabrikanten gebruiken de standaard, en het aanbod SIP-software en -hardware, alsook SIP-serviceproviders is enorm.

SIP-servers brengen gesprekken tussen SIP-apparaten tot stand. SIP-servers combineren doorgaans meerdere functies zoals een SIP-proxy en SIP-registrar in één stukje software. 3CX is zowel een SIP-proxy en SIP-registrar als een mediaserver, en kan dus ook worden gebruikt voor realtime spraakcommunicatie.

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express