Nieuwe callcenterrapporten in 3CX v15.5 SP1Voor een callcenter zijn productiviteit en klanttevredenheid van het grootste belang. Gespreksrapporten zijn de ideale manier om deze aspecten te bewaken via uw telefooncentrale. 3CX v15.5 SP1 bevat vier nieuwe gespreksrapporten waarmee managers en leidinggevenden beschikken over alle gegevens die zij nodig hebben om de productiviteit een boost te geven en klanten tevreden te houden.

Het gaat om de volgende rapporten:

  1. Gespreksdistributie
  2. Gemiddelde wachttijd wachtrij
  3. Gebruikersactiviteit
  4. Beantwoorde/niet-beantwoorde oproepen wachtrij

Deze rapporten in grafiekvorm zijn beschikbaar in de Pro- en Enterprise-versies van 3CX v15.5 SP1. Ga in de beheerconsole naar het knooppunt Gespreksrapporten en klik op “Toevoegen”. U ziet de rapporten dan in de vervolgkeuzelijst onder de sectie “Geavanceerde gespreksrapporten”. Bij de configuratie van het rapport (frequentie, periode enz.) kunt u ook de gewenste indeling aangeven: PDF, HTML of CSV. Zodra het rapport gereed is, ontvangt u een e-mail met een downloadkoppeling.

Laten we eens kijken naar deze nieuwe rapporten en de informatie die ze bevatten.

Uitgaande/inkomende oproepen (grafiek)

Callcenterrapport Uitgaande/inkomende oproepen

Dit is een staafdiagram met de gesprekken die zijn gemaakt van en naar trunks, gateways en bridges. De grafiek bevat standaard gesprekken in de wachtrij, tenzij de optie “Inclusief gesprekken in wachtrij” is uitgeschakeld. Het rapport bevat ook oproepen naar belgroepen en kan interne oproepen bevatten, mits de optie “Inclusief interne oproepen” is ingeschakeld.

Gemiddelde wachttijd wachtrij (grafiek)

Callcenterrapport Gemiddelde wachttijd wachtrijDe grafiek Gemiddelde wachttijd wachtrij is een frequentiecurve. De grafiek toont de gemiddelde wachttijd in seconden voordat een medewerker de oproep beantwoordt en de gemiddelde wachttijd in seconden voordat bellers ophangen. U kunt deze gegevens bekijken voor een specifieke wachtrij of voor alle wachtrijen.

Gebruikersactiviteit (grafiek)

Callcenterrapport GebruikersactiviteitIn de grafiek Gebruikersactiviteit staan de voortgang en activiteit van een gebruiker, zodat een manager kan zien wat de drukste perioden van een dag, maand of jaar zijn. Standaard worden ook gesprekken in een wachtrij weergegeven en als de optie “Inclusief interne oproepen” is ingeschakeld worden ook de interne oproepen weergegeven.

Beantwoorde/niet-beantwoorde oproepen wachtrij (grafiek)

Callcenterrapport Beantwoorde/niet-beantwoorde oproepen

In de grafiek Beantwoorde/niet-beantwoorde oproepen wachtrij staan de voortgang en activiteit van alle wachtrijen of van individuele wachtrijen. Dit staafdiagram toont de beantwoorde en niet-beantwoorde oproepen van alle medewerkers in de wachtrijen.

Klik op de knop “Opmerking” hieronder om uw feedback te geven, we horen graag van u!