Internet van Dingen-Grote Data/Gegevens

Zo denkt Zuid Korea’s KT hier tenminste over. Dit bedrijf (voorheen ”Korea Telecom” genoemd) investeerde $130 miljoen in de lancering van een Internet voor Kleine Dingen (IoST) gespecialiseerd network, zo kondigde KT aan in een persconferentie op 29 maart in Seoul.

Het doel van dit nieuwe network is het verbinden van miniscule sensoren die kleine gegevens (small data) verzamelen naar computers voor analyse en uiteindelijk naar onze smartphones zodat we die informative kunnen gebruiken.

Kleine gegevens mogen dan klein zijn maar ze doen er wel toe, want het geeft ons realtime informatie van belangrijke dingen. Bijvoorbeeld, door je medicijnen heen raken die je iedere dag in moet nemen is geen klein ding. Een kleine sensor kan je waarschuwen wanneer dat bijna zover is en het IoST netwerk kan die informatie op je scherm laten verschijnen. De kleine gegevens kunnen toegevoegd worden aan grotere gegevens (data) om medicijn patronen te bepalen – gebruikt men de juiste hoeveelheid?

Het verzamelen van kleine gegevens kan grote effecten hebben op bedrijven, en het kan miljoenen besparen door te implementeren wat men er uit leert. Dit is waarom KT 100.000 van deze, op zeer laag stroomverbruik werkende kleine sensoren weggeeft, met 1 jaar gratis netwerk service. Het doel is om het aantal aangesloten IoST modules te vergroten tot 4 miljoen in 2018, zei een KT woordvoerster. Het netwerk zal opereren via KT’s energie zuinige LTE-M service.

Het bedrijf toonde oplossingen voor de fiets beveiliging – de sensor kan vertellen als er met uw fiets wordt geknoeid – en een oplossing voor bloed transport die de transporteurs automatisch te kennen geeft als er iets mis gaat met de container. Kleine gegevens ingevoerd in grote getallen krakers zullen fietsenmakers helpen diefstal bestendige machines te produceren en hoe schaarse bloedmonsters beter te verzorgen.

Maar om al deze informatie naar een plaats te brengen waar het kan worden gebruikt vereist een goedkope en betrouwbare manier van communicatie. En hier is waar het op de IP PBX aankomt: Het kan kan verbinding maken met een groot aantal apparaten met een minimum aan bandbreedte en een laag energieverbruik. Dit stelt een virtuele PBX gebruiker in staat om te verbinden met, en te ontvangen van informatie uit alle verschillende apparaten en dingen in de IoST.

Vervolgens kunnen IP PBX gebruikers gegevens analyseren waarna resultaten worden overgebracht om ze op te volgen/uit te voeren. Bewijs, eens te meer, dat omvang er toe doet, want kleine gegevens creëren grote mogelijkheden voor de telecommunicatie-industrie.