De definitie van VoIP

VoIP is de afkorting van Voice Over Internet Protocol, wat betekent stem/spraak over het internet. Het is een technologie die gesproken communicatie en multimediasessies (als video) levert over Internet Protocol (IP) netwerken.

In eerste instantie leverden VoIP service providers (leveranciers) oplossingen die de structuur van het ouderwetse telefoon netwerk weerspiegelen, terwijl de tweede en derde generatie providers enerzijds een gesloten netwerk voor particuliere gebruikers biedt voor gratis bellen en anderzijds volledig zijn afgeweken van de ouderwetse netwerk structuur. VoIP oplossingen bieden een dynamische interactie tussen gebruikers op iedere twee domeinen op het internet wanneer een gebruiker een gesprek wenst te starten. Om te bellen via VoIP, heeft de gebruiker een software gebaseerde SIP-telefoon-programma OF een hardware gebaseerde VoIP telefoon nodig.

Bedrijven die kiezen voor VoIP systemen in plaats van de traditionele koperdraad telefoon systemen ondervinden vele voordelen zoals verlaging van de maandelijkse telefoon kosten, verhoogde mobiliteit en productiviteit en meer. In 2008 was 80% van alle nieuwe internationaal geïnstalleerde PBX lijnen VoIP.

VoIP-oplossingen gericht op bedrijven bevatten ook Unified Communications functies waaronder web-conferencing, aanwezigheid, fax en voicemail naar email, instant messaging en meer evenals smartphone clients zodat werknemers hun kantoor extensie overal mee naar toe kunnen nemen. De smartphone clients gebruiken ook VoIP om te kunnen bellen en gebeld te worden vanaf een gebruikers mobiele telefoon alsof ze hun kantoor extensie nummer gebruiken.

Meer uitleg over de:

Verschillende VoIP telefoons / SIP telefoons

Wat zijn VoIP gateways en hoe ze te gebruiken

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express