SIP info / FAQ

SIP is de internetstandaard voor spraak- en videocommunicatie in realtime. SIP (Session Initiation Protocol) is ontwikkeld door IETF en gepubliceerd als RFC 3261.

SIP is een internetprotocol voor live communicatie gebruikt bij het opzetten en beëindigen van spraak- of videogesprekken. Het is een signaleringsprotocol dat gebruikt wordt om sessies met een of meer deelnemers in een IP-netwerk te maken, aan te passen en te beëindigen. Een sessie kan een simpel telefoongesprek in twee richtingen zijn, maar ook een multimediavergadering met een groot aantal deelnemers. SIP heeft een reeks diensten mogelijk gemaakt die enkele jaren geleden ondenkbaar leken: internetvergaderen, IP-telefonie, instant messaging, presentie, spraak- en videocommunicatie, gegevenssamenwerking, online spelletjes doen, toepassingen delen en nog veel meer.

SIP doet voor realtime communicatie wat HTTP voor het web en SMTP voor e-mail heeft gedaan. Het is de belangrijkste drijfveer bij de versnelling van de IP-telefonierevolutie. Met SIP-telefonie is een levensvatbaar alternatief verschenen voor de gebruikelijke telefooncentrale. SIP-telefoonsystemen bieden opties die de mobiliteit en productiviteit van gebruikers verbeteren met daarbij tegelijkertijd een aanzienlijke kostenbesparing. Daardoor zijn fabrikantgebonden hardwarematige centrales verouderd.

Een paar van de meest voorkomende vragen over SIP worden in deze SIP FAQ beantwoord.

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express