Type SIP-telefoons / VOIP-telefoons

Een VOIP-telefooncentrale vereist het gebruik van IP-telefoons/ VOIP-telefoons. IP-telefoons bestaan in verschillende versies/types:

SIP / VOIP Softphones  – software-gebaseerde IP-telefoons

Een op software-gebaseerde IP-telefoon is een programma dat gebruik maakt van de microfoon en de luidsprekers van uw computer of van een headset en u daarmee de mogelijkheid biedt om telefoon oproepen te doen of te beantwoorden. Voorbeelden van SIP-telefoons zijn: SJPhone van SJlabs, Xten of 3CX VOIP Phone voor Windows.

 VOIP-telefoon

Hardware IP-telefoon

Een hardware IP-telefoon ziet er net zo uit als een gewone telefoon en doet ook exact hetzelfde. De hardware IP-telefoon is echter rechtstreeks aangesloten op het datanetwerk. Deze telefoons hebben een geïntegreerde mini-hub, zodat ze de netwerkaansluiting kunnen delen met een computer. Zodoende hebt u geen extra aansluitpunt in uw netwerk nodig voor de telefoon. Een voorbeeld van een hardware IP-telefoon is snom en Yealink.

t46-small                                 snom-small

 

Een analoge telefoon gebruiken via een ATA-adapter

Als u uw huidige telefoon wil blijven gebruiken met een VOIP-telefooncentrale, kunt u een ATA-adapter gebruiken. Deze ATA-adapter plaatst u tussen de Ethernet netwerkkabel en de telefoon. Op die manier wordt uw oude telefoon door de software van de VOIP-telefooncentrale aanzien als een gewone SIP-telefoon.

Een ATA-adapter zorgt ervoor dat een analoge telefoon aangesloten kan worden op een VOIP-systeem

Meer weten over IP Telefooncentrales / IP PBX-systemen en de bijvehorende voordelen, en over VOIP gateways en hoe men ze kan gebruiken vindt u op onze website.

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express