Wat betekent ENUM?

ENUM is de afkorting van Telephone Number Mapping. Achter deze afkorting gaat een briljant idee schuil: overal ter wereld onder hetzelfde nummer bereikbaar te zijn – en via de beste en goedkoopste route. ENUM koppelt een telefoonnummer aan een internetadres. Dit wordt vervolgens gepubliceerd in het DNS-systeem. De eigenaar van een ENUM-nummer kan daardoor via een DNS-ingang bepalen waarheen een gesprek moet worden gerouteerd. Daar komt bij dat voor verschillende soorten gesprekken verschillende routes kunnen worden gedefinieerd. U kunt bijvoorbeeld een andere route definiëren als de beller een faxapparaat is. De telefoon van de beller moet ENUM wel ondersteunen.

U registreert een ENUM-nummer op dezelfde manier waarop u een domein registreert. Op dit ogenblik bieden veel registrars en VOIP-providers dit als gratis service aan.

ENUM is een nieuwe standaard die nog niet wijd verspreid is. Het ziet er echter naar uit dat dit een nieuwe revolutie wordt op het gebied van communicatie en persoonlijke mobiliteit.

Links:

De ENUM RFC-standaard
ENUM-pagina van het ITU

1 jaar gratis! Selecteer gewenste installatie:

Lokaal geïnstalleerd

op Linux op een mini-pc van $200 of als VM

ISO downloaden

Lokaal geïnstalleerd

op Windows als VM

Configuratiebestand downloaden

In de cloud

in uw Google-, Amazon- of Azure-account

Neem de PBX Express