Deelnemers beheren en enquêtes houden

Over dit onderwerp

Deelnemers beheren en enquêtes houden

Introductie

Deelnemers beheren

Reacties

Deelnemer verwijderen

Vergaderruimtes

Privé vergaderruimte

Gedeelde vergaderruimte

Accepteren/Weigeren

Enquêtes/polls houden

Zie ook

Introductie

Het is belangrijk om een meeting aan te kunnen passen voor de beste prestaties. U kunt zowel de deelnemers als de vergaderruimtes beheren.

Deelnemers beheren

Een organisator kan rechten toebedelen aan iedere deelnemer. Klik op de “Rol veranderen” badge naast de naam van de deelnemer om de rechten aan te passen.

Er zijn 3 rollen voor deelnemers:

  1. Organisator - heeft alle rechten om een meeting te beheren. Denk aan toegang tot camera, microfoon en chat. Ook het accepteren, weigeren of een deelnemer verwijderen.
  2. Presenter - heeft rechten tot scherm delen, hulp op afstand, enquêtes houden en PDF delen.
  3. Deelnemer - kan alleen gebruik maken van hulp op afstand

Reacties

In alle rollen kunnen deelnemers reageren via de  toets en een reactie uit het dropdown menu te selecteren:

Gebruikers kunnen ook stemmen bij een enquête/poll via de  toets.

Deelnemer verwijderen

Organisatoren kunnen deelnemers verwijderen door op de betreffende naam te klikken en “Kick” te selecteren.

Wanneer de deelnemer is verwijderd, ontvangt deze onderstaande bericht.

Let op: Deelnemers die uit de meeting zijn verwijderd, zijn in staat om weer terug te keren in de meeting. Verwijderen is niet hetzelfde als verbannen.

Vergaderruimtes

Er zijn 2 typen virtuele vergaderruimtes: Privé of Gedeeld. Dit wordt ingesteld door de administrator.

Privé vergaderruimte

Voor 1op1 vergaderingen. Ideaal voor interviews, support, klantenservice wachtrij enz. Iedereen die zich aanmeldt voor dit type vergadering, wordt automatisch in een virtuele privé vergaderruimte ontvangen.

Uw persoonlijke extensie of wachtrij “Click2Meet” URL (zie welkom e-mail) is te gebruiken voor een Privé vergaderruimte. Iedereen die op de WebMeeting link klikt meldt zich automatisch via zijn browser aan als deelnemer. Wanneer een deelnemer zich aanmeldt via:

  • Persoonlijke WebMeeting link, stuurt het systeem een notificatie e-mail  of een chat naar de aangewezen extensie.
  • Wachtrij WebMeeting link, alle agenten van de wachtrij ontvangen een e-mail of chat. Wanneer een agent klikt op de link en zich aanmeld, kunnen andere agenten niet meer inloggen op deze vergadering.

Let op: U kunt in één WebMeeting tegelijk actief zijn.

Gedeelde vergaderruimte

Voor groepsvergaderingen. Om groepsvergaderingen te organiseren moet de deze optie zijn ingesteld door uw administrator. Deelnemers kunnen te allen tijde de link klikken om zich aan te melden, tenzij the “Beheer deelnemers” optie is ingeschakeld door de administrator.

Accepteren/Weigeren

Een organisator heeft de mogelijkheid om deelnemers die zich aanmelden bij de meeting te weigeren of accepteren. Deze functie is alleen mogelijk in een “Shared room” en wanneer u de rechten heeft om deelnemers te beheren. Dit wordt ingesteld door de Administrator.

Enquêtes/polls houden

Enquêtes zijn een handige manier om data te verzamelen. Via polls kunt u ideeën en suggesties laten beoordelen. Het was nog nooit zo makkelijk om feedback te verzamelen. Om een enquête te houden:

  1. Klik op de Creeer nieuwe Poll  toets.
  2. Nu opent een scherm met bestaande enquêtes. Hier kunt u klikken op Nieuw, Aanpassen, Verwijderen en Delen. Klik op Nieuw voor een nieuwe poll.

  1. U kunt ervoor kiezen om de vragen per pagina in te delen. Handig wanneer u 1 vraag per keer wil tonen en als u een looptijd wilt instellen.
  2. Klik op Bewaar. De enquête wordt toegevoegd aan uw database. Selecteer de enquête en klik op Delen.
  3. Onderstaande scherm wordt getoond aan alle deelnemers.

  1. Zolang de poll loopt, staat er in beeld Poll is: open. Wanneer alle deelnemers hebben gereageerd, verandert de status in Poll compleet.
  2. U kunt de poll ieder moment sluiten of stoppen met delen.

Wanneer de poll is afgesloten, kunt u er voor kiezen om de resultaten te delen of op te slaan. Indien u de resultaten deelt, ontvangen de participanten onderstaande bericht welke zij kunnen “Opslaan als”.

Zie ook