3CX-telefooncentrale in de cloud
1 jaar GRATIS - geen verplichtingen!
3CX-telefooncentrale in de cloud 1 jaar GRATIS - geen verplichtingen!
Optimaliseer uw telefooncentrale
Lokaal of in de cloud - verlaag uw kosten!
Neem de controle over uw telefooncentrale
Host zelf in de cloud of virtualiseer
Bespaar op uw telefoon kosten
Gebruik SIP Trunks, WebRTC & Softphones
Uniforme Communicatie
Aanwezigheid, Chat, Voicemail, Fax 2 Email
 
Kantoor Zonder Limieten
Telefoneer Waar U Maar Wilt Android, iPhone, Mac & Windows
Clientless Web Conferencing
Via WebRTC 3CX WebMeeting

21. Video Conferencing Features

Video Conferentie Functies

In dit onderwerp

Video Conferentie Functies

Introductie

Opnemen

Scherm Delen

Hulp op Afstand

PDF Delen

Whiteboard

Creëer Enquêtes en Peil uw Doelgroep

Zie ook

Introductie

De videoconferentie oplossingen van 3CX bieden u veel meer dan een simpel gesprek met video. Interactie met de wederpartij is van cruciaal belang in een vergadering of bv. In een leersessie. Hoe kan iemand leren zonder vragen, of hoe kunt u een contract delen met de voorwaarden zojuist besproken, als u kilometers ver van elkaar weg bent? 3CX biedt de mogelijkheid om face-to-face communicatie te gebruiken, waar u ook bent.

Belangrijk: Voor 3CX’s videoconferentie moet de 3CX WebMeeting Plugin geïnstalleerd worden. Als u een eerdere versie heeft, dan dient deze verwijderd te worden om daarna de laatste versie te downloaden.

Opnemen

U kunt een opname maken die gedeeld kan worden met de deelnemers, of zelfs met degene die niet aanwezig konden zijn. Webinars bijvoorbeeld, kunnen opgenomen worden voor degenen die niet bij de live sessie aanwezig konden zijn.

Om de opname te starten en te stoppen, druk de  toets. De opname is bezig zolang dit icoon rood is. Zodra de deelnemers de vergadering verlaten, zal de organisator een e-mail ontvangen met de download link van de mp4 opname. De opnamen zijn gedurende 7 dagen beschikbaar. Daarna worden ze automatisch verwijderd.

Scherm Delen

Deze functie is zeer praktisch bij het geven van een product presentatie of voor het samenwerken met collega's. U kunt uw hele scherm delen, inclusief IM en e-mail berichten, of enkel een venster of een applicatie dat alleen laat zien wat er in dat venster gebeurd.

Om uw scherm te delen, druk de Start Scherm Delen  toets. Een nieuw venster opent met alle beschikbare schermen die u kunt delen. Wanneer u uw scherm deelt, verschijnt het volgende bericht onderin uw beeldscherm.

Klik Stop Delen in het bovenstaande voorbeeldbericht om het scherm delen te stoppen.

Hulp op Afstand

De hulp op afstand functie is een uitstekende manier om uitzonderlijke klantenservice te bieden en snel en efficiënt problemen op te lossen. Om gebruik te kunnen maken van deze functie dient de 3CX Remote Control Client gedownload en geïnstalleerd te worden. De download link zal worden aangeboden zodra u de eerste keer “Vraag voor Hulp op Afstand”. Een pop up venster zoals hieronder zal verschijnen:

Als de WebMeeting extensie niet is geïnstalleerd zult u het onderstaande bericht ontvangen voorafgaand aan de ‘Hulp op Afstand Client’ installatie.(Remote Control Client)

 1. Alleen organisatoren kunnen antwoorden op een aanvraag voor Hulp op Afstand. Als er geen organisator in de vergadering is dan zal de knop voor Aanvraag Hulp op Afstand  niet beschikbaar zijn. Druk op de knop om hulp te vragen.
 2. De organisatoren ontvangen het volgende bericht:

 1. Zodra de organisator op "Ja" klikt zal de deelnemer moeten kiezen welk scherm of applicatie te delen.
 2. Om de sessie te beeindigen, klik de Aanvraag Hulp op Afstand toets of de Stop Delen toets onderin het scherm.

PDF Delen

Aantekeningen, rapporten en presentaties zijn over het algemeen nodig in een vergadering. Direct deze documenten te kunnen delen is essentieel voor de videoconferentie om goed te verlopen. Het verliezen of misplaatsen van een document is een veel voorkomend probleem. Met WebMeeting van 3CX kunt u PDF’s en meer delen, met een paar muisklikken. U kunt uploaden tijdens de vergadering of vooraf in de te delen opslag bewaren. U kunt ook delen markeren met de hulpmiddelen onder aan de pagina.

Om een document te delen:

 1. Tijdens de vergadering, klik de PDF Delen  toets.
 2. Een nieuw venster “Opslag Documenten Delen” zal openen van waar u kunt Uploaden,” Voorbeeldweergave,” Verwijderen en Delen.”
 3. Alle uploads worden automatisch opgeslagen in Opslag Documenten Delen.”
 4. Zodra het document is gedeeld, is het zichtbaar op uw scherm en kunt u gebruikmaken van de onderstaande hulpmiddelen.

 1. Om het delen te stoppen, klikt u op de knop Delen stoppen zoals hierboven te zien.

Whiteboard

Het Whiteboard is een ideaal hulpmiddel voor brainstormsessies, presentaties en online cursussen.

Het Whiteboard gebruiken:

 1. Klik tijdens de vergadering op de knop Whiteboard .
 2. Kies de sjabloon die u wilt gebruiken: Leeg of Gestippeld raster.
 3. Onder aan het scherm kunt u de volgende hulpmiddelen selecteren:
 • Kwast
 • Gum
 • Tekstvak
 • Kleur
 • Lijndikte
 • Wissen
 • Vensterindeling
 1. Om het delen te stoppen, klikt u op de knop Delen stoppen zoals hierboven te zien.

Belangrijk: Objecten die u op het Whiteboard tekent, worden niet weergegeven in de opnames van de vergadering.

Creëer Enquêtes en Peil uw Doelgroep

Enquêtes zijn een geweldige manier om de betrokkenheid te verrijken en waarde aan uw web meetings en webinars toe te voegen. Een enquête is ook een geweldige manier om reacties te krijgen en gegevens te verzamelen met betrekking tot een specifiek onderwerp. Terwijl peilingen waarde aan ideeën en suggesties van de andere deelnemers kunnen geven. Met WebMeeting van 3CX motiveert u uw publiek en stelt hen in staat feedback te geven. Om een enquete te creëren:

 1. Klik op de Creëer een nieuwe Peiling  toets.
 2. Dit opent het venster Opslag Peilingen. Vanaf hier creëert u een peiling Nieuw,” Aanpassen,” Verwijderen en Indienen. Druk Nieuw om een peiling te starten.

 1. Vul de gewenste details in:
 • Omschrijving
 • Vragen
 • Antwoorden. Standaard zijn er 2 antwoorden. Voor meer antwoorden druk de  toets.
 1. Druk op “Bewaar”. De enquete is toegevoegd in Opslag Peilingen. Selecteer één van de enquetes hier bewaard en druk Indienen.”
 2. Het volgende scherm wordt gedeeld met alle deelnemers:

 1. Zolang de enquete loopt zal het bericht onder de omschrijving “Wachten op Antwoorden te zien zijn en zal een real-time overzicht van de antwoorden van uw deelnemers weergeven. Wanneer alle deelnemers geantwoord hebben, zal het bericht veranderen in Peiling compleet!
 2. U kunt de Peiling Sluiten op ieder gewenst moment of Stop Delen door op de respectievelijke knoppen te drukken onder in het scherm.

Zie ook

3CX 1 jaar gratis - Probeer vandaag!
Lokale versie downloaden Probeer in de Cloud