Bellen en gebeld worden met de 3CX Client

Over dit onderwerp

Bellen en gebeld worden met de 3CX Client

Introductie

Bellen

Sneltoetsen (voor Windows en Mac)

BLF Paneel (Busy Lamp Field)

BLF paneel configureren

Switchboard (alleen voor Windows en Mac)

Gesprekken ontvangen via de 3CX Client

Gesprek upgraden naar Videogesprek

Zie ook

Introductie

Via de 3CX Client kunt u bellen, gebeld worden en gesprekken beheren via uw bureaublad of smartphone, waar u maar bent. Gebruik de 3CX Client met een headset om uw bureautoestel helemaal te vervangen. De 3CX Client biedt handige functies als “drag and drop” voor eenvoudig doorschakelen, sneltoetsen instellen, bellen vanuit CRM en nog veel meer.

De 3CX client kan bellen via de softphone, maar ook gebruikt worden om gesprekken te starten via een ondersteund IP toestel (CTI)

Bellen

U kunt een gesprek starten via:

 • Keypad - Klik de Keypad  toets naast het zoekveld en toets het nummer in. Druk vervolgens op “Bellen.”
 • Telefoonboek - Klik de Telefoonboek  toets onderaan het scherm van de client. Dubbelklik of selecteer het contact dat u wilt bellen en klik “Bellen.”
 • Hotkeys - Gebruik een toets(combinatie) van uw toetsenbord.
 • Belgeschiedenis -  Klik de Belgeschiedenis  toets onderaan het scherm van de client. Zoek naar het betreffende nummer of de naam. In geval van PC of Android, klik “>” voor contact informatie over deze invoer en klik om te bellen. In andere gevallen, klik op de invoer.
 • Status scherm - Controleer eerst de beschikbaarheid voordat u gaat bellen. Klik op de Status”   toets en selecteer het gewenste contact en klik op “Bellen.” Bij Android tikt u de naam en wordt het gesprek direct gestart.

Sneltoetsen (voor Windows en Mac)

Via sneltoetsen kunt u gesprekken aannemen en verbreken via uw toetsenbord. Bijvoorbeeld: bij een inkomend gesprek drukt u Shift + A om aan te nemen, in plaats van de client openen en op aannemen klikken. Om Sneltoetsen te activeren:

 1. Klik op de “Instellingen”  toets.
 2. Klik op “Sneltoetsen.”
 3. Standaard zijn de Sneltoetsen niet geactiveerd. Vink de sneltoetsen aan die wilt gebruiken
 4. Stel de Sneltoetsen in naar eigen voorkeur. U kunt Ctrl, Alt en Shift combineren met letters en cijfers en andere toetsen.

De 3CX Client voor Mac heeft een snelkoppeling “Cmd + 3” voor kopiëren/plakken. Deze kan niet worden uitgeschakeld.

Belangrijk: Gebruik geen combinaties in de client die al door uw Windows systeem worden gebruikt. Een sneltoets kan niet twee keer voorkomen.

Bellen via sneltoets “Nummer kopiëren van klembord”

 1. Selecteer het nummer dat u wilt bellen.
 2. In dit voorbeeld hebben we Shift+V aangemaakt als sneltoets. Klik Shift+V en het nummer wordt automatisch gekopieerd naar de client.
 3. Klik op “Bellen” om te bellen.

BLF Paneel (Busy Lamp Field)

De 3CX Client voor Windows heeft een geïntegreerd BLF scherm. Het werkt precies zoals het ook op uw IP toestel werkt. Om het BLF scherm te tonen, klik het snelmenu en klik “Toon BLF zijpaneel”

U kunt eenvoudig een gesprek starten door een contact te selecteren. Zo kunt u ook gesprekken doorverbinden. Dat kan wanneer uw client overgaat, of nadat u heeft aangenomen.

Let op: Via het BLF paneel kunt u alleen gesprekken blind doorverbinden.

BLF paneel configureren

Het BLF paneel kan worden geconfigureerd via de 3CX Client voor Windows of door de beheerder via de Management Console. Wijs een extensie toe aan een BLF toets zodat deze de status van de betreffende extensie toont. Het aantal beschikbare BLF toetsen verschilt per toestel. In de 3CX client is er geen beperking. U kunt er tot 36 per pagina tonen.

BLF toetsen zijn te configureren als:

 • BLF - toont status van extensie
 • Speed Dial - configureer een nummer dat u snel wilt bellen
 • Custom Speed Dial
 • Gedeeld parkeren - parkeer gesprekken
 • Agent inloggen/uitloggen
 • Status aanpassen

U configureert het BLF paneel via:

 1. Rechtermuisklik de betreffende BLF toets en klik “Configureer”
 2. U ziet nu de “BLF Instellingen”
 3. Selecteer het gewenste type BLF
 4. Selecteer de gewenste extensie

Switchboard (alleen voor Windows en Mac)

Het Switchboard is een uitgebreid scherm met meer informatie en meerdere weergave mogelijkheden zoals Wallboard en Manager modus. Klik de Switchboard  toets voor toegang.

Gesprekken ontvangen via de 3CX Client

Bij het ontvangen van een gesprek, komt onderstaande scherm in beeld. Klik “Aannemen”, “Weigeren” of “Doorschakelen naar Voicemail” voor de gewenste actie. Bij de Mac client kunt u er ook nog voor kiezen om een gesprek door te schakelen naar een andere extensie.

mac_win_answercall.png

Tips:

 1. Schakel “Focus” in om inkomende altijd gesprekken als popup in beeld te krijgen
 2. Schakel “Automatisch aannemen” in om inkomende gesprekken altijd automatisch aan te nemen
 3. De 3CX client voor Android en iOS gebruiken PUSH technologie om de smartphone te activeren wanneer deze in de “sleep modus” is om batterijen te besparen.
 4. Bij smartphones ziet u de gemiste gesprekken zowel in het notificatiescherm als in het “Locked” scherm.

Gesprek upgraden naar Videogesprek

Face-to-face communicatie is de krachtigste vorm van communicatie. Laat afstand geen barrière zijn voor uw zaken. Met de 3CX Client voor Windows kunt u eenvoudig videogesprekken starten zolang 2 of meerdere partijen een geschikt video toestel of 3CX Client voor Windows gebruiken.

Wanneer u in gesprek bent met iemand die camera en microfoon gebruikt, of een geschikt IP toestel:

 1. Klik de “Video”  toets.
 2. Het video scherm zal verschijnen inclusief beeld. Gedurende deze sessie kunt u scherm delen, instellingen veranderen of zelfs foto’s maken.

Zie ook